KPN brengt Visual Voicemail naar Android, zo werkt het

KPN brengt Visual Voicemail naar Android, zo werkt het

Visual Voicemail

Visual Voicemail is niet nieuw en is al jaren beschikbaar voor iPhone-gebruikers. Deze dienst maakt het afluisteren van berichten nog eenvoudiger. Telecomprovider KPN brengt deze dienst nu ook naar Android, uiteraard voor KPN-klanten. De uitrol vindt plaats tussen 16 tot en met 25 oktober.

Er zijn een aantal zaken die met de komst van deze voicemaildienst veranderen.

> Kies zelf wanneer je welk bericht wilt afluisteren, pauzeren of door- en terugspoelen

> Sla eenvoudig een nummer op van een beller via de app

> Met 1 druk op de knop terugbellen of een sms'je versturen

Het afluisteren van een achtergelaten bericht vindt plaats via een app. Hier zie je meteen een overzicht van al je berichten en selecteer je een bericht om terug te luisteren. In de app is een audiospeler aanwezig, waarmee je berichten ook kunt pauzeren of vooruit- of terug kunt spoelen. Daarnaast kan het telefoonnummer van de verzender opgeslagen worden, of deze persoon teruggebeld worden. Beantwoorden met een sms'je is natuurlijk ook mogelijk.

Meer wijzigingen

Wil je de app en deze dienst niet gebruiken? De huidige manier van berichten luisteren kan ook gebruikt worden. Wel voert KPN een aantal wijzigingen door.

Zo wordt het maximale aantal welkomstboodschappen aangepast van 5 naar 2 en verdwijnt de VoiceMail Planner. Je kunt dus geen verschillende welkomstboodschappen meer inplannen voor meerdere tijdstippen. Meteen een verzender terugbellen door het indrukken van toets in verdwijnt ook. Het aan- en uitzetten van voicemail wordt vereenvoudigd. Hiervoor sms je 'AAN' of 'UIT' naar 1233.

Beschikbaarheid Visual Voicemail 

In de periode tussen 16 tot en met 25 oktober worden klanten dus overgezet. Nieuwe en opgeslagen berichten van vóór de aanpassing kunnen dan nog 14 dagen beluisteren (via toets 5). Daarna worden deze verwijderd.

KPN-klanten krijgen vanzelf een melding als de nieuwe voicemaildienst voor hen beschikbaar is. Ze hoeven hier niets voor te doen. De KPN Visual Voicemail-app zal eind oktober gratis in de Play Store beschikbaar zijn. Voor de veelgestelde vragen kun je op deze site terecht.

Via: KPN

Lees meer over:
KPN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties