Knijpfunctie Pixel-smartphones heet Active Edge

Knijpfunctie Pixel-smartphones heet Active Edge

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Active Edge

HTC presenteerde bij zijn nieuwste vlaggenschip, de HTC 11, een knijpfunctie met de naam Edge Sense. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om de zaklampfunctie in te schakelen of een andere actie op te roepen. De meningen over de functie zijn verdeeld, maar Google blijkt deze nuttig genoeg te hebben gevonden om een knijpfunctie met de naam Active Edge te verwerken in zijn nieuwe Pixel-toestellen. Eén van de twee toestellen wordt gemaakt door HTC zelf, het andere toestel wordt geproduceerd door LG.

De naam van de knijpfunctie is afkomstig uit de nieuwste versie van de Google-applicatie. Daarin zijn teksten gevonden die naam en functionaliteit bevestigen. Zo wordt het mogelijk om Google Assistent te openen door in het toestel te knijpen.

Routines, meer stemmen en hotwords

Google maakt zich duidelijk op voor de lancering van de nieuwe Pixel-toestellen, waarbij we nog meer verbeteringen voor Google Assistant kunnen verwachten. Naast de nieuwe knijpfuncties zien we ook commando's en nieuwe functies die van pas kunnen komen op andere Android-toestellen. Dat gaat onder andere om cosmetische functies, zoals vermoedelijk de mogelijkheid om het uiterlijk van de zoekbalk op het homescherm van de launcher aan te passen, maar ook inhoudelijke nieuwe mogelijkheden.

Een nieuwe functie met de naam 'routines' lijkt daarbij erg interessant te gaan worden. Uit de teksten die in de Google-app verstopt zitten, kunnen we opmaken dat het gaat om spraakcommando's waarbij meerdere acties tegelijk worden uitgevoerd.

In de code komt tevens naar voren dat het mogelijk wordt om uit verschillende stemmen te kiezen voor Google Assistant. Mogelijk worden hiervoor nieuwe hogekwaliteitsstemmen toegevoegd aan de tekst-naar-spraak-oplossing van Google. Het lijkt er verder op dat het mogelijk gaat worden om de Assistent de laten luisteren naar een ander 'hotword', in plaats van alleen OK Google.

De nieuwe functies worden vermoedelijk op afstand ingeschakeld na het Made by Google-evenement van 4 oktober. Een andere mogelijkheid is dat deze eerder worden aangekondigd, bijvoorbeeld tegelijk met de nieuwe Bose QuietComfort 35 II-headphones met ingebouwde Google Assistant-functionaliteit.

Bron: 9to5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk