Je kunt nu YouTube Music-nummers delen via Snapchat

Je kunt nu YouTube Music-nummers delen via Snapchat

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Er zijn al sinds november 2020 (!) geruchten dat het eraan komt, maar nu is het eindelijk zo ver: je kunt vanaf nu nummers van YouTube Music delen via Snapchat. Sinds oktober 2021 kon dat al op iPhones, maar nu doet ook Android mee. Zo werkt het.

YouTube Music

Het is erg handig dat je nu via Snapchat muziek kan delen van YouTube Music, want dat maakt het net even makkelijker om bijvoorbeeld onze songfestivalinzending van S10 te delen. Het nadeel is wel dat je geen videoclips deelt, alleen het artwork, de naam van de artiest, het logo van de app en een linkje waarmee anderen kunnen luisteren. Kortom, het is niet de meest uitgelezen manier om die gekke nieuwe clip van Ye te delen en te bespreken met je vrienden.

Je kunt de Snapchat-functie binnen YouTube Music gebruiken door binnen de YouTube Music-app naar het deelscherm te gaan en op Snapchat te tikken. Vervolgens stuurt de app wat je op dat moment luistert naar Snapchat. Binnen Snapchat kun je vervolgens ofwel kiezen om het met specifieke vrienden te delen ofwel binnen het ‘Mijn verhaal’-gedeelte. Het is allemaal vrij simpel en werkt eigenlijk precies zoals het bijvoorbeeld ook werkt om je hardlooptraining uit Hardlopen met Evy te delen op Instagram. (Screenshot met dank aan 9to5Google:)

Je kunt nu YouTube Music-nummers delen via Snapchat

Snapchat en Instagram

Sterker nog, deze YouTube Music-optie zou ook naar Instagram moeten kopen. Echter lijkt dit nog niet te werken, want er volgt dan een crash, wat helaas ook een vaker voorkomend probleem is als je dingen vanuit andere apps via Instagram wil delen. Mocht je het toch willen uitproberen, zorg dan dat je van zowel YouTube Music als Instagram en Snapchat de meest recente updates hebt gedownload en geïnstalleerd.

Vorige zomer schreven we nog dat de YouTube Music-app voor in de auto geheel werd vernieuwd. Hoewel YouTube Music flink moet concurreren met bijvoorbeeld Spotify, schijnt het 50 miljoen abonnees te hebben (in ieder geval in september 2021). Het extra voordeel van het abonnement is dat je YouTube-video’s kunt kijken zonder advertenties, iets wat voor de nieuwe betalende YouTube-gebruikers een steeds groter wordende doorn in het oog is.

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

Met de YouTube Music-app kun je muziek zonder advertenties luisteren en clips bekijken, maar ook muziek  op de achtergrond afspelen. Verder kun je de muziek dow ..
Snapchat

Snapchat

Met de chatdienst Snapchat stuur je foto's of video's met teksten naar vrienden of bekenden. Deze blijven dan maximaal 10 seconden op het scherm waarna ze verdwijnen ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk