Hugo Barra: 'Xiaomi komt binnenkort naar VS'

Hugo Barra: 'Xiaomi komt binnenkort naar VS'

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

Xiaomi naar de VS

Dat geeft Xiaomi's Vice President Hugo Barra aan in een interview met Bloomberg. Amerikaanse elektronicaliefhebbers vragen al jaren wanneer Xiaomi naar de VS komt, omdat de scherp geprijsde smartphones veel waar voor hun geld leveren. Het is mogelijk om de modellen uit Azië te importeren, maar die ondersteunen niet alle 4G-banden die in de VS worden gebruikt. Een probleem dat ook in Europa geldt, trouwens.

[readmore article="185824"]

Xiaomi noemde het lange tijd 'te vroeg' om naar de VS en andere Westerse markten uit te breiden, maar komt daar nu op terug. Volgens Barra 'kan het bedrijf zich niet langer permitteren om de VS te negeren, en is deze smartphonemarkt erg belangrijk voor Xiaomi'. Er wordt dan ook druk gewerkt aan een Amerikaanse entree, waarbij Barra laat weten dat de fabrikant zijn smartphones online wil verkopen. Er wordt ingezet op promotie op social media en zogenaamde flash sales, waarbij op een vooraf aangekondigd tijdstip een gelimiteerd aantal toestellen beschikbaar komt. Hierbij worden scherpe prijzen gehanteerd, maar geldt ook het op is op-principe.

Dat Xiaomi gaat uitbreiden naar de VS, is een logische zet. Het bedrijf ziet zijn verkopen en omzet teruglopen, vooral in China. Daar snoepen concurrenten als Vivo en Huawei marktaandeel weg en daarom verkoopt Xiaomi miljoenen telefoons minder dan vorig jaar. De Amerikaanse smartphonemarkt is groot en klanten hebben genoeg geld om een toestel te kopen, dus valt er veel geld te verdienen. Daarnaast sloot Xiaomi eerder dit jaar een belangrijke patentendeal met Microsoft, waardoor veel juridische obstakels voor een release in de VS zijn weggevallen.

Amerikaanse beschikbaarheid

Barra wil geen indicatie geven wanneer en met welke smartphones Xiaomi de VS gaan betreden. Wel geeft hij aan dat er in oktober een nieuw product wordt gelanceerd, maar nieuw is een breed begrip. Gaat het om een bestaande smartphone die naar de VS komt, of wordt er een compleet nieuw model aangekondigd? Dat laatste zou kunnen: Xiaomi lijkt binnenkort met een serie high-end Note-phablets te komen.

[readmore article="186252"]

Europese release met 4G-band 20 op 800 MHz

Jammer genoeg wil Barra niets kwijt over een eventuele Europese release, maar bronnen laten aan Androidworld weten dat Xiaomi werkt aan smartphones die Europese 4G-band 20 (800 MHz frequentie) ondersteunen. Deze band wordt door veel Nederlandse providers gebruikt voor een 4G-verbinding, maar ontbreekt op huidige Xiaomi-toestellen. De EU-smartphones (Redmi 3 en Redmi Note 3) zouden nog voor het einde van dit jaar beschikbaar komen bij externe verkopers, inclusief EU-stekker en Engelstalige handleiding. Dit betekent niet dat het bedrijf snel naar Europa komt, maar laat wel zien dat er serieuzer naar onze regio wordt gekeken.

Bron: Bloomberg

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk