Hugo Barra keert na 3,5 jaar Xiaomi weer terug naar Silicon Valley

Hugo Barra keert na 3,5 jaar Xiaomi weer terug naar Silicon Valley

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Dag Xiaomi

In augustus 2013 vertrok Hugo Barra, voormalig topman van Google, naar het Chinese Xiaomi. Hij was toe aan een volgende stap in zijn carrière. Daarvoor heeft hij ruim vijf jaar bij Google gewerkt en daarvan werkte hij bijna drie jaar bij het Androidteam. Barra heeft nu aangegeven zijn functie van Global Vice President bij Xiaomi per februari neer te leggen en terug te keren naar Silicon Valley. Het is niet bekend welk bedrijf Hugo Barra gaat verwelkomen.

Barra heeft aangegeven een meer dan spectaculaire tijd gehad te hebben bij de Chinese fabrikant maar dat heimwee naar Californië hem begint op te spelen, wat zich ook fysiek begint te uiten. Aangezien Xiaomi op de goede weg zit, is de persoon van Barra hierbij niet meer nodig zo zegt hij zelf. Hij zal dus weer teruggaan naar zijn vrienden en familie, die allemaal in Californië wonen.

Barra is 3,5 jaar werkzaam geweest voor Xiaomi waar hij zijn ambities voor het bedrijf om zich op de internationale markt te positioneren heeft proberen waar te maken. Volgens Barra is dit grotendeels gelukt, Xiaomi werkt achter de schermen hard aan een internationale expansie. Daarbij heeft hij de expansie naar andere landen in Azië waaronder India geprezen. Maar in andere werelddelen doet Xiaomi officieel weinig tot geen zaken. In enkele Zuid-Amerikaanse landen kun je Xiaomi-producten bestellen en recent is ook de stap naar Europa gemaakt, maar het gaat tergend langzaam en met weinig producten.

Wat het vertrek van Barra betekent voor Xiaomi is niet bekend. Maar de expansiedrift zal er zeker niet door versnellen. Ondertussen heeft de concurrentie waaronder Huawei het bedrijf inmiddels qua verkopen ingehaald en zal de Europese consument nog steeds genoodzaakt zijn de smartphones te importeren uit China.

Bron: Android Headlines

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk