'Huawei P30 krijgt indrukwekkende optische zoom en 12 GB RAM'

'Huawei P30 krijgt indrukwekkende optische zoom en 12 GB RAM'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei P30

Volgens bronnen van Playfuldroid staan er ons een aantal interessante verbeteringen te wachten met de lancering van Huawei's volgende vlaggenschip, de P30 Pro. Allereerst krijgen dit keer zowel de duurdere P30 Pro als de P30 een OLED-scherm.

Dit keer zal het ook niet om een scherm met een brede scherminkeping gaan, maar om een kleine zogenaamde waterdruppelnotch zoals we bijvoorbeeld bij de OnePlus 6T zagen. De P30 zou een 6,1 inch scherm krijgen, maar de Pro-variant pakt het een stuk grootser aan met een 6,5 inch paneel.

Huawei P30

Verbeterde camera

Ook weten we door deze geruchten dat de P30 dit keer de camera set-up van de Huawei Mate 20 Pro overneemt. Die bestaat uit een groothoeklens, een Ultra Wide Angle-lens en een telefotocamera. Dat wil dus zeggen dat de lens met monochrome sensor vervangen zal worden door een Ultra Wide Angle-lens.

Daarnaast zullen we ook wat mogen verwachten van de zoomcapaciteiten van deze camera, want Huawei zou voor de P30 Pro een nieuwe 'Periscope Optical Zoom'-module hebben ontwikkeld hebben, waardoor er nog verder kan worden ingezoomd zonder verlies van beeldkwaliteit. De Mate 20 Pro had al 3x optische zoom die softwarematige verbeterd wordt tot 5x optische zoom. De technologie die Huawei nu zal voorstellen, zal vergelijkbaar zijn met wat OPPO onlangs heeft aangekondigd met zijn 10x losless zoom.

Huawei P30 afbeelding

12 GB RAM

Als we ten slotte naar andere gelekte specificaties bekijken dan leren we dat de telefoon zoals verwacht zal gebruik maken van de Kirin 980 die we kennen van de Honor View 20 en de Mate 20 Pro. Daarnaast zal er 8 GB RAM aanwezig zijn voor de gewone P30 en 12 GB aan werkgeheugen voor de Pro-variant. Snelladen blijft wel beperkt tot een 22,5 watt oplader in tegenstelling tot de 40 watt oplader van de Mate 20 Pro. De P30 krijgt ook een 3,5 mm audio-aansluiting, maar de Pro-versie moet het zonder doen.

Eerdere gelekte afbeeldingen van de toestellen lieten ook al een vingerafdrukscanner onder het scherm zien. Het is nog niet bekend wanneer we de telefoon zullen mogen verwachten en hoeveel hij precies zal kosten. Laat ons alvast in de reacties weten wat jij van deze toestellen vindt.

HuaweiHuawei P30 hoesjes lek

Eerder lekte ook dit hoesje van de Huawei P30 Pro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk