Nieuwe foto's van de Huawei P20 Lite met iPhone X-notch opgedoken

Nieuwe foto's van de Huawei P20 Lite met iPhone X-notch opgedoken

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Weibo

Omdat sociale netwerken als Twitter en Facebook niet toegestaan zijn in China, is Weibo een van de belangrijkste platformen in dit land. Op dit platform kom je dan ook heel erg vaak gelekte foto's tegen van toestellen die nog uit moeten komen. Veel van de fabrieken die smartphones produceren voor de grote merken staan in China en het komt nogal eens voor dat een medewerker iets deelt op Weibo.

Deze keer is het de beurt aan de Huawei P20 Lite die middels een foto op het netwerk is verschenen. We zien een toestel in een 'lunchbox'. Zo noemt men de belachelijk grove case die om het toestel zit. Deze zit eromheen om ervoor te zorgen om op foto's als deze het uiteindelijk design van het toestel te verhullen. De bevestigingen worden met speciale stickers verzegeld.

De foto hieronder laat hoogstwaarschijnlijk de Huawei P20 Lite zien. We zien een toestel met een dubbele camera aan de achterzijde, de geruchten vertellen ons dat de Huawei P20 drie camera's zal hebben dus dit zou wel eens de Lite-versie kunnen zijn.

Nieuwe foto's van de Huawei P20 Lite met iPhone X-notch opgedoken

De gelekte foto van Weibo

We herkennen op de linkerfoto een feature die rechtstreeks van de iPhone afkomstig is en dat is de 'notch'. Dit is een inkeping aan de bovenzijde van het scherm die precies in de notificatie-balk valt op het beeldscherm. De inkeping geeft de ruimte aan de camera, de flitser en de sensor terwijl de rest als scherm gebruikt kan worden. Wat nog meer opvalt aan de bovenstaande foto is de afbeelding van het slotje wat je vertelt dat het toestel vergrendeld is. Deze is anders dan op de Huawei Mate 10 Pro en de Huawei P Smart en dat zal waarschijnlijk er op duiden dat de skin van Huawei (EMUI) ook een aantal kleine verbeteringen krijgt.

Positionering van de camera's

Er is alleen een grote 'maar' aan het bovenstaande verhaal. Naast de foto van wat waarschijnlijk de Huawei P20 Lite is is er ook een render van een Huawei P20 Lite in een case opgedoken. Daar zien we een groot verschil met de foto en dat is de positionering van de camera. Op de foto zitten de twee camera's naast elkaar en op de render zitten ze onder elkaar.

Dus we kunnen zeggen dat de bovenstaande foto geen Huawei P20 Lite is maar een ander toestel, of we zeggen dat de render van de Huawei P20 in een case nep is. Ik ben geneigd om te kiezen voor het eerste omdat fabrikanten van accessoires de afmetingen van een toestel al eerder krijgen en het consistent is met de renders van de Huawei P20 met drie camera's. Feit is dat alle bovenstaande informatie niet bevestigd is door Huawei. We moeten dus voorzichtig zijn met conclusies trekken.

Render van de Huawei P20 met een case

Beschikbaarheid

De nieuwe Huawei P20-familie zal niet tijdens het MWC worden aangekondigd. Onlangs ontvingen we een uitnodiging van Huawei Nederland voor een event op 27 maart in Parijs waar we vrijwel zeker het nieuwe vlaggenschip zullen gaan zien.

Bron: PocketNow, Androidheadlines

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk