De Huawei Mate 40 Pro is Huawei’s groenste smartphone tot nu toe. De in oktober gelanceerde Huawei Mate 40 Pro komt met een vermindering van 28 procent in plastic verpakkingsmateriaal, een vermindering van 90 procent in papieren documentatie en een volledig digitale vervanging van de papieren garantie. Daarnaast bevat de verpakking van de nieuwe Huawei Mate 40 Pro bevat nu slechts 3,8 procent plastic.

Lees verder na de advertentie.
Huawei’s duurzaamste telefoon ooit
Huawei liet onderzoek doen om te ontdekken wat consumenten echt vinden van duurzaamheid. Uit dit onderzoek blijkt dat een op de vier West-Europese consumenten rond 2025 de volledige verwijdering van plastic verpakkingen wil zien.
Maar het is niet alleen plastic waar consumenten zich zorgen over maken. Meer dan 60 procent van Nederlandse consumenten zou graag zien dat papieren documentatie uit de verpakking wordt verwijderd. De nieuwe digitale garantiekaart stelt -gebruikers in staat om eenvoudig toegang te krijgen tot de documenten met een QR-code op het apparaat, of gewoon door deze te downloaden via de Huawei-website. Daarnaast is de snelstartgids ook teruggebracht van 340 naar slechts 44 pagina’s. Hiermee bestaat de inhoud van de verpakking uit 90 procent minder papier.

Volgens Kenny Li, Country Manager Huawei CBG NL weet Huawei dat men in de smartphoneindustrie gedurfde stappen moet ondernemen om de steeds belangrijker wordende milieuproblemen aan te pakken waarmee we dagelijks worden geconfronteerd: “De lancering van onze groenste smartphone tot nu toe, de Huawei 40 Pro, levert aanzienlijke reducties in plastic en papieren verpakkingen. Dit zijn slechts enkele van de stappen op onze reis om een groenere en betere toekomst te garanderen.”
Nederlandse consument en recycling
Huawei heeft nog een aantal resultaten omtrent het gedrag van de Nederlandse consument ten aanzien van recycling met Androidworld gedeeld. Hieronder vind je deze resultaten.
- 43 procent van de Nederlandse consumenten recyclet elke dag. Wel is er nog een lange weg te gaan om een volledig circulaire economie te realiseren.
- Bijna een kwart (23%) verklaart dat de grootste barrière voor recycling de verwarring is rond wat wel en niet kan worden gerecycled, met veel mensen die ten onrechte geloven dat alledaagse dingen zoals plasticfolie (39%), vette pizzadozen (58%) en chipszakken (38%) op grote schaal recyclebaar zijn.
- Ook bijna een kwart (26%) geeft aan hun oude elektronica weg te gooien, in plaats van te recyclen of te hergebruiken.
- 2 procent geeft zelfs toe dat ze meer dan 10 oude telefoons hebben die thuis stof liggen te verzamelen.
- Nog eens 1 op de 6 Nederlandse consumenten is zich er niet van bewust dat hun smartphone überhaupt recyclebaar is.
- De grootste invloed op het nadenken over duurzaam leven zijn catastrofale gebeurtenissen, zoals overstromingen en de Australische bosbranden dit jaar. Die worden als de belangrijkste reden aangegeven waarom mensen de planeet willen beschermen, met 39 procent van de Nederlandse consumenten die een duurzamer leven willen leiden

Toekomstvisie en de circulaire economie
Huawei is naar eigen zeggen een stap dichter bij zijn missie om alle kunststoffen uit de verpakking van haar consumentenartikelen te verwijderen en heeft de duurzaamheid van de Huawei Mate 40 Pro verpakking nog verder verbeterd; door het gebruik van 100% composteerbare soja-inkt in plaats van inkt op basis van aardolie, om zo de productie van kankerverwekkende stoffen en VOS (Vluchtige Organische Stoffen) te verminderen, welke een belangrijke bron van milieuverontreinigende stoffen zijn.
Ook op het gebied van recycling draagt Huawei haar steentje bij. Alleen al vorig jaar recyclede Huawei 1.468 ton afvalelektronica en ligt het bedrijf dit jaar op schema om meer dan 3.000 ton te recyclen. Huawei hergebruikte ook 86 procent van de apparaten die in 2019 zijn geretourneerd voor recycling.
Huawei werkt daarnaast ook hard om zijn producten te repareren: wereldwijd bieden 3.030 reparatiecentra gemakkelijk toegankelijke reparatiediensten, en sinds 2015 hebben meer dan 500.000 gebruikte telefoons een nieuwe bestemming gevonden via Huawei’s ruil service – wat allemaal bijdraagt aan een circulaire economie.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten