Huawei Mate 20 Pro vs OnePlus 6T: welke vingerafdrukscanner is beter?

Huawei Mate 20 Pro vs OnePlus 6T: welke vingerafdrukscanner is beter?

Huawei Mate 20 Pro vs OnePlus 6T

Om te zien welke van de twee de beste in-screen vingerafdrukscanner heeft, hebben we de Huawei Mate 20 Pro en de OnePlus 6T naast elkaar gelegd en een paar testjes uitgevoerd.

We keken welke van de twee het snelste en het accuraatst werkt wanneer we: een vinger registreerden, de smartphone ontgrendelden met die vinger, maar ook wanneer de vinger niet volledig op de sensor ligt en wanneer de vinger vochtig is.

Vingerafdruk registreren

Bij beide smartphones duurde het iets langer om je vinger te registreren, dan bij reguliere vingerafdrukscanners. Het zorgt er wel voor dat de sensor alle kanten van je vingerafdruk goed registreert en het achteraf, normaal gezien, accurater je vingerafdruk herkent.

> Winnaar: beide

OnePlus 6T - Vingerafdrukscanner

Ontgrendelen

Dit is uiteraard de belangrijkste test: welke in-screen vingerafdrukscanner doet wat die moet doen? De vingerafdrukscanner van de Huawei Mate 20 Pro is centraal iets onder het midden van het scherm te vinden. Die van de OnePlus 6T is dan weer iets lager, net boven de onderkant van het scherm.

In onze test had de Huawei Mate 20 Pro gemiddeld 0.38 seconden nodig om de smartphone te ontgrendelen, waar de OnePlus 6T gemiddeld 0.45 seconden nodig had. Het verschil is dus amper merkbaar, maar de Huawei Mate 20 Pro is hier wel de winnaar.

> Winnaar: Huawei Mate 20 Pro

Vinger niet volledig op de sensor

De reguliere vingerafdrukscanners zijn tegenwoordig zo goed dat je zelfs maar met de zijkant van je vinger de sensor moet aanraken en je scherm is ontgrendeld.

Aangezien je nu niet kunt voelen of je vinger juist op de sensor ligt, moet je een beetje gokken waar je je vinger moet houden. Na een verschillende dagen zowel de Huawei Mate 20 Pro als de OnePlus 6T te hebben gebruikt, kan ik je vertellen dat je redelijk snel weet waar je je vinger ongeveer moet houden.

Ik merkte echter wel dat ik er soms niet volledig op zit en dat de smartphone dan niet ontgrendelt. Ik heb ze dus eens naast elkaar gelegd om te zien of er tussen de twee toestellen een verschil zat, in hoeverre je je vinger half op de sensor kunt houden.

Bij de Huawei Mate 20 Pro is het heel gemakkelijk: hou je je vinger niet volledig op de sensor, dan ontgrendelt die niet. Je kan wel bijvoorbeeld met het tipje van je vinger de sensor aanraken of de zijkant van je vinger om te ontgrendelen, maar het moet recht op de sensor zijn.

Bij de OnePlus 6T is dat niet het geval. Hier mag je er een klein beetje naast zitten met je vinger. Ongeveer 90% van de sensor moet wel bedekt zijn met je vinger om te kunnen ontgrendelen, waar dat bij de Mate 20 Pro echt 100% moet zijn.

Ook bij de OnePlus 6T kan je de zijkant van je vinger of het tipje ervan gebruiken om te ontgrendelen, maar dat werkt niet altijd. Dat werkt op de Huawei Mate 20 Pro net iets beter, maar dat kan ook aan de registratie van mijn vinger liggen. Dat is moeilijk te beoordelen.

> Winnaar: OnePlus 6T

Natte vingers

Beide smartphones kunnen niet ontgrendeld worden met een natte vinger. Hoe vaak ik ook probeer te ontgrendelen met mijn vinger, die ik eerst ondergedompeld heb in een bakje water, het scherm gaat niet open.

Huawei Mate 20 Pro - Nat

Een tweede test waarbij ik de smartphones onder een druppelende kraan hield, om regen te imiteren, zorgde wel voor een winnaar. Hierbij zorgde ik dat ik mijn vinger droog hield door hem steeds af te drogen met mijn trui, want een handdoek heb je niet bij in de regen.

De Huawei Mate 20 Pro ontgrendelde 9 van de 10 keer, de OnePlus 6T had het moeilijker want die ontgrendelde maar 4 van de 10 keer

> Winnaar: Huawei Mate 20 Pro

OnePlus 6T - Nat

Tikken

Zowel de vingerafdrukscanners van Huawei als OnePlus staan er om bekend razendsnel te werken en je vingerafdruk heel goed te herkennen. Vaak heb je zelfs niet door dat je de sensor hebt aangeraakt en is je smartphone al ontgrendeld.

Is dat ook zo met hun nieuwe in-screen vingerafdrukscanners? Het antwoord is duidelijk ‘nee’. Bij beide smartphones moet je je vinger even op de sensor houden om het scherm te ontgrendelen.

> Verliezers: beide

Conclusie

De Huawei Mate 20 Pro komt er uit als winnaar, maar eigenlijk is het verschil met de OnePlus 6T verwaarloosbaar.

Beide in-screen vingerafdrukscanners werken veel beter dan ik had verwacht van deze technologie, maar ze werken duidelijk nog niet zo snel en accuraat als reguliere vingerafdrukscanners van deze merken.

Het blijft echter de vraag hoe goed ze nog gaan werken als er een barst in het scherm is of als er krassen staan op de plaats waar de sensor zich bevindt. Iets wat we liever niet zien gebeuren, maar een ongelukje is soms snel gebeurd.

Lees hier 10 redenen om de OnePlus 6T te kopen en lees hier onze review van de Huawei Mate 20 Pro.

Welke smartphone zou jij komen, de Huawei Mate 20 Pro of de OnePlus 6T? Laat het ons weten in de reacties.

Lees meer over:
AW Onderzoekt

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties