Huawei toont advertenties op lockscreen van Huawei- en Honor-smartphones

Huawei toont advertenties op lockscreen van Huawei- en Honor-smartphones
Sinds afgelopen woensdag duiken er klachten op van mensen met een Huawei-telefoon die een advertentie van Bookig.com op hun lockscreen te zien krijgen. Huawei onderzoekt momenteel deze meldingen.

Huawei-advertenties op lockscreen

Via meerdere kanalen komen er meldingen binnen over Booking.com-advertenties op het lockscreen van Huawei- en Honor-smartphones. De advertentie laat een vakantiebestemming zien met in het midden het logo van het Nederlandse bedrijf Booking.com.

Via Reddit en de Huawei-community worden meldingen en screenshots gedeeld van deze advertenties op onder andere de Honor View 10, de Honor 10 Lite en ook op Twitter wordt er geklaagd. Hier ziet men de advertentie op de Huawei P30 Pro, de Huawei P20, de Huawei P20 Pro, de Huawei P20 Lite de Honor 10. Volgens Android Police is het vertonen van deze reclame regiogebonden. Ze zijn te zien op telefoons in Ierland, Duitsland, Noorwegen, Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Het betreft reclame op de meegeleverde wallpapers van 'Tijdschriftontgrendeling'. Deze functie zorgt ervoor dat je bij iedere ontgrendeling een nieuwe foto te zien krijgt. Dit zijn hoge kwaliteit foto’s die door Huawei geselecteerd worden. Om de advertentie te laten verdwijnen, is uitschakelen van Tijdschriftontgrendeling de enige optie. Dat kan via Instellingen > Startscherm & Achtergrond > Tijdschriftontgrendeling.

Huawei advertenties op lockscreen

Via Reddit

Zowel Huawei- en Honor-smartphones in alle prijscategorieën zijn dus de dupe van deze reclame. Inmiddels onderzoekt Huawei dit probleem maar heeft verder geen inhoudelijke reactie gegeven. Op de redactie is de Booking.com-advertentie in ieder geval niet op het lockscreen van Huawei- en Honor-smartphones aanwezig. Wij zijn benieuwd of jullie de reclame wel te zien krijgen.

Huawei advertenties op lockscreen

Via Twitter

Er zijn meer smartphonefabrikanten die wel eens reclame laten zien op hun telefoons. Zo liet Xiaomi vorig jaar advertenties zien in de instellingen en werd HTC in 2017 betrapt op het tonen van advertenties in standaard toetsenbord op de HTC 10 en in het nieuwsoverzicht BlinkFeed.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer