HTC U Ultra met saffierglas verkrijgbaar in Nederland

HTC U Ultra met saffierglas verkrijgbaar in Nederland

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Krasbestendige voorkant 

Een smartphone maken met een saffieren voorkant is zo simpel nog niet, zo ontdekte Apple. Het bedrijf was van plan om de iPhone 6 met een saffieren voorzijde te leveren. Het voordeel van saffier is dat het een stuk krasbestendiger is dan gewoon glas, of het veelgebruikte Corning Gorilla Glass. Saffierglas is namelijk het hardste materiaal op diamant na.

Een nadeel is dat het productieproces om genoeg smartphones met saffier te kunnen maken erg moeilijk is. Dit is ook waar Apple afhaakte, want het kon simpelweg niet genoeg goede iPhone's met saffier maken. Een ander nadeel is dat saffier minder valbestendig is, juist omdat het zo hard is. Hiermee kan het de kracht van een val niet goed kan absorberen, waardoor het materiaal sneller breekt.

HTC heeft besloten dat het wel genoeg productiecapaciteit heeft om een speciale editie van de HTC U Ultra met saffieren voorkant op de markt te brengen, zoals het op 20 maart bekend maakte. Naast dat de voorzijde van de U Ultra Special Edition krasbestendig is, wordt de opslag van het interne geheugen verdubbeld. In plaats van 64GB intern geheugen wordt er nu 128GB meegeleverd.

In eerste instantie was deze Special Edition alleen maar in Taiwan beschikbaar, maar nu blijkt het toestel ook in Europa leverbaar. Op amazon.de kan je het toestel al kopen, maar de levertijd is wel 1 tot 2 maanden. De prijs bedraagt 850 euro, 150 meer dan de reguliere U Ultra.

HTC U Ultra

Wat je krijgt naast de saffieren voorkant en meer intern geheugen is de regulier U Ultra. Dit toestel heeft een 5.7 inch QHD scherm, waarbij het bovenste gedeelte van het scherm een apart schermpje is gereserveerd voor bijvoorbeeld je meldingen en je agenda. Dit is hetzelfde concept als bij de LG V10 en LG V20 .

Daarnaast zorgt de Snapdragon 821 in combinatie met 4GB voor de kracht. De camera's zijn een 16 megapixel aan de voorkant, met 12 megapixel aan de achterkant. HTC schijnt ook alweer aan een nieuw vlaggenschip te werken, de HTC Ocean. Dit toestel zal een speciale bediening via de zijkant krijgen samen met de nieuwste Snapdragon 835, zo laten de geruchten ons weten. Zou jij een toestel willen met een saffieren voorkant?

Bron: Twitter

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk