HTC presenteert HTC U Ultra en HTC U Play

HTC presenteert HTC U Ultra en HTC U Play

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

HTC U Ultra en HTC U Play

Naast de One- en de Desire-serie heeft HTC nu de U-serie in het leven geroepen. Deze U-serie staat voor You of jou waarbij HTC de wensen van de gebruiker centraal staat. Beide toestellen hebben een gebogen 3D-scherm van glas waarbij het scherm naadloos overgaat in de zijkant van het toestel, ook wel 'liquid glass' genoemd.

HTC U Ultra - specificaties

De HTC U Ultra is een high-end phablet met dual display oftewel twee schermen. Tevens is de techniek AI is toegevoegd, kunstmatige intelligentie gebaseerd op machine learning. Dit wordt HTC Sense Companion genoemd en geeft adviezen gebaseerd op jouw dagelijkse gewoonten om jouw leven makkelijker te maken. Hoe langer je Companion gebruikt, hoe accurater het wordt, aldus HTC. Zo raadt het bijvoorbeeld een restaurant aan als je een weekendje weg bent.

De Ultra bevat ook stemherkenning welke 'always on' is en dus ook antwoord geeft wanneer het toestel in slaapstand is. Het tweede 2 inch-scherm bevat de HTC Sense Companion-notificaties maar geeft je ook toegang tot je favoriete contacten, apps, herinneringen en andere notificaties.

Voor het geluid heeft HTC gebruik gemaakt van HTC USonic en wederom BoomSound. HTC's USonic-oordopjes bevatten meerdere piepkleine microfoontjes welke zich aan de gebruiker aanpast en vervolgens het geluid van de headset optimaliseert aan het geluidsniveau in de ruimte waar de gebruiker zich bevindt. HTC's BoomSound bevat een tweeter boven en een woofer beneden het toestel. Verder zijn er nog vier microfoons toegevoegd die het geluid dat je opneemt zo moet verbeteren dat je audio in 3D Hi-res kunt opnemen.

Het toestel bevat een 5.7 inch-QHDscherm met een van 2560 x 1440 pixels. Het toestel wordt aangedreven door een 2.1GHz Qualcomm Snapdragon 821-processor. Verder is er 4GB werkgeheugen en 64GB of 128GB opslaggeheugen aanwezig welke uitbreidbaar is via een micro-SDkaartje. De accu heeft een capaciteit van 3000mAh en Quick Charge 3.0. Deze kan worden opgeladen via de USB C-aansluiting. De UltraPixel-camera aan de achterkant heeft 12 megapixels inclusief PDAF en OIS, de UltraPixel-camera voor bevat 16 megapixels. De selfie-camera kan panorama-foto's maken, dus een selfie met al je vrienden. De vingerafdruksensor is verstopt in de homeknop. De U Ultra is voorzien van Android 7.0 Nougat en HTC Sense.

HTC U Ultra kopen

De HTC U Ultra is beschikbaar vanaf 2 maart 2017 in Nederland beschikbaar in de kleuren Brilliant Black en Indigo Blue. De verkoopadviesprijs is nog niet bekend.

HTC U Play - specificaties

De HTC U Play is een mid-end toestelrange ook voorzien van HTC Sense Companion en HTC USonic maar geen BoomSound en geen tweede scherm.

Het bevat een 5.2 inch super-LCD-scherm (1080p). Het toestel wordt aangedreven door een 8 kernige MediaTek Helio P10-processor. Verder is er 3 of 4GB werkgeheugen en 32GB of 64GB opslaggeheugen aanwezig welke uitbreidbaar is via een micro-SDkaartje. De accucapaciteit bedraagt 2500mAh en kan ook worden opgeladen via de USB C-aansluiting. De UltraPixel-camera aan de achterkant heeft 16 megapixels inclusief PDAF en OIS, de UltraPixel-camera voor bevat 16 megapixels. Ook deze selfie-camera kan panorama-foto's maken. De vingerafdruksensor is onder de homeknop te vinden.

HTC U Play kopen

De HTC U Play ligt vanaf 2 maart in Nederland in de winkels. Er kan gekozen worden uit de kleuren Brilliant Black en Indigo Blue. Het is nog niet bekend wat het toestel gaat kosten.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk