HTC Nexus 9: 64-bits-tablet met 4:3-beeldverhouding en geen lancering op Google I/O

HTC Nexus 9: 64-bits-tablet met 4:3-beeldverhouding en geen lancering op Google I/O

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

HTC Volantis (Flounder)

Afgelopen vrijdag donderdag schreven we in onze Google I/O-artikelserie nog over de Nexus-apparaten die er aan zitten te komen. Eén van die apparaten wordt intern bij Google 'Flounder' genoemd. We weten dat deze tablet in samenwerking met HTC gemaakt wordt en vandaag zien we nieuwe, vrij betrouwbare, geruchten over de aankomende Nexus-tablet.

Lees meer: Google I/O 2014: Nieuwe Nexus-apparaten

Android Police heeft afbeeldingen ontvangen waaruit de specificaties van de HTC Volantis, een andere codenaam voor het apparaat, zouden moeten blijken. Deze specificaties komen overeen met de specificaties die we eerder al gezien hadden. Meteen vallen er een aantal zaken op. Ten eerste hebben de schermen van Androidtablets over het algemeen een beeldverhouding van 16:9, breedbeeld dus. Er zijn wel 4:3-tablets die draaien op Android, maar over het algemeen is deze beeldverhouding voorbehouden aan iPads.

Wat verder opvalt is dat er gebruik wordt gemaakt van een 64-bits-chipset. Er zijn momenteel nog geen 64-bits-tablets die draaien op Android op de markt. Wel heeft Google-onderdeel ATAP een ontwikkelaarstablet aangekondigd waarmee 3D-kaarten kunnen worden gemaakt in real-time. Een 32-bits-variant van de NVDIA-chipset die in de HTC Volantis te vinden zou moeten zijn, is al wel verschenen in de Xiaomi Mi Pad.

Volantis

Afbeelding Nexus 9, of toch niet?

Wanneer we naar de afbeelding hierboven kijken, dan zien we een soort van hele brede Nexus 5. Het design, dat je hieronder in een door Android Police nagemaakte render kunt zien, komt echter niet overeen met de omschrijving er naast. De schermverhouding lijkt wel te kloppen, maar we zien geen stereospeakers aan de voorzijde en we zien ook geen 'aluminium zero-gap construction'.

Natuurlijk is het lastig te zien op deze afbeeldingen, maar het materiaal op de renders lijkt meer op het plastic van de LG Nexus 5. Daarnaast weten we van verschillende fabrikanten dat wit een erg lastige kleur is om te gebruiken in een metalen uitvoering. Dat maakt het uiteraard niet onmogelijk dat de nieuwe Nexus-tablet in de kleur wit zal verschijnen, maar wel minder waarschijnlijk.

Nexus 8" src="https://forum.androidworld.nl/13bc6fa1e5/media/Nexus%208_large.png" alt="Nexus 8" width="680" height="374" />

Beschikbaarheid

We weten nog niet precies wanneer de HTC-tablet op de markt zal komen. Daarnaast weten we nog niet of het apparaat nou Nexus 8 of Nexus 9 zal gaan heten: het kan wat dat betreft twee kanten op. Volgens de bronnen van Android Police zal het apparaat in ieder geval in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt komen, tezamen met een nieuwe Androidversie. Eind oktober lijkt daarvoor, gezien de lancering van eerdere Nexus-apparaten en Androidversies, een goede kandidaat.
De tablet zou rond de 400 dollar gaan kosten in de 16 GB-uitvoering. De 32 GB-uitvoering zou rond de 500 euro gaan kosten volgens de huidige planning. Een 4G-uitvoering zou nog duurder gaan worden.

Bron: Android Police

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk