HTC bevestigt: zilver/zwart-variant HTC 10 niet in Nederland verkrijgbaar

HTC bevestigt: zilver/zwart-variant HTC 10 niet in Nederland verkrijgbaar

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

HTC 10

De HTC 10 is het nieuwste vlaggenschip van de fabrikant, biedt een metalen behuizing, is op vele punten aangepast ten opzichte van zijn voorganger en moet HTC uit de rode cijfers helpen. Het scherm is een 5,2 inch variant van het S-LCD5 type met een resolutie van 2560x1440 pixels, er is 4GB werkgeheugen aanwezig en het interne geheugen van 32GB is uit te breiden door middel van een geheugenkaartje.

Opladen van de 3000mAh-accu kan via het QuickCharge 3.0-protocol, de chipset is de Snapdragon 820 van Qualcomm en foto's schiet je met een 12 Ultrapixel 2-camera, die lichtsterk is, een laserfocus gebruikt om scherp te stellen en optische beeldstabilisatie biedt. Ook de frontcam van 5 megapixels biedt OIS en het toestel is voorzien van Android 6.0 Marshmallow met daaroverheen de flink afgeslankte Sense 8.0-schil.

Kleuren

In de aanloop naar de onthulling van het toestel zagen we plaatjes verschijnen van een viertal kleuren. Zo kennen we de carboy grey-versie die volledig donker is, er is de topaz gold-variant met een gouden achterkant en witte voorkant en er bestaan twee Glacier Silver-versies. Er is een variant met zilveren achterkant en zwarte voorzijde en ook een versie waarvan de voorkant geheel wit is.

Er is nogal wat onrust op het gehele internet over de verkrijgbare kleuren van het toestel in deze regio. Internetfora staan vol met de vraag waar de Glacier Silver-versie met zwarte voorkant is te verkrijgen, mensen spammen webshops met die vraag, er zijn op verschillende fora allerlei threads te vinden met deze vraag en bij internetwinkels worden de pagina's aangepast, waardoor de zwart/zilveren variant niet meer te vinden is.

Wij hebben contact opgenomen met HTC en ze de vraag gesteld of het klopt dat er slechts drie kleurenversies van de 10 te koop zijn. Daarop liet het bedrijf weten dat er momenteel inderdaad geen Glacier Silver-variant met zwarte voorkant te koop is hier en dat deze in verschillende andere regio's wel verkrijgbaar is. Waarom hier expliciet voor gekozen is, is nog de vraag en of we deze variant in de toekomst wel gaan zien is nog onzeker. "Daar kunnen we vooralsnog geen uitspraken over doen", liet het bedrijf ons weten.

Pre-order

Voor nu zul je het dus moeten doen met een volledig donkere, gouden of zilver/witte variant. Het toestel heeft een adviesprijs gekregen van € 749 en moet vanaf volgende maand uitgeleverd gaan worden.

[tds=4286]

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk