Bekende hacker belooft zondag de Facebook-pagina van Mark Zuckerberg te verwijderen

Bekende hacker belooft zondag de Facebook-pagina van Mark Zuckerberg te verwijderen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Hacking-aanval

Chang Chi-yuan is een Taiwanees die kwetsbaarheden in systemen ontdekt in ruil voor beloningen. In het verleden hielp hij Facebook al door zijn deelname in een bug bounty-programma, waarbij Facebook geld gaf aan hackers die kwetsbaarheden vinden op Facebook. De 24-jarige man behoort tot de acht 'top contributors' van Facebook, maar of dat zo zal blijven na zondag is nog maar de vraag.

Chi-yuan heeft op Facebook aan zijn 26 000 volgers bekend gemaakt dat hij zichzelf toegang zal verlenen tot de pagina van CEO Mark Zuckerberg, om die vervolgens te verwijderen. Hij heeft zelfs een livestream aangekondigd - op Facebook - waar mensen hem kunnen volgen terwijl hij de hack uitvoert. De uitzending zou plaatsvinden om 12 uur onze tijd zondag.

Geopend slot staat op laptop

Verveling

Bekend over de Taiwanees is dat hij niet deelneemt aan bug bounty-programma's van bedrijven omdat hij zijn steentje wil bijdragen aan de veiligheid, maar puur om het geld. in een recente status update op facebook zei de man het volgende. "Ik wil geen 'goede' hacker zijn, en ik wil eigen zelfs helemaal geen hacker zijn. Ik verveel me gewoon, en hou me ermee bezig om wat geld te verdienen."

De Taiwanees is in het verleden ook al in de problemen gekomen. Hij hackte ooit het systeem van een Taiwanees OV-bedrijf, waardoor hij een kaartje kom kopen voor slechts 1 Taiwanese dollar, omgerekend bijna drie eurocent. Vervolgens kreeg hij een rechtszaak tegen zich. Facebook heeft nog niet gereageerd op de stunt, maar zeker is dat het bedrijf momenteel beveiligingsproblemen kan missen als kiespijn. Facebook kwam onlangs weer onder vuur te liggen door een privacykwestie.

Via: Bloomberg

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk