Google verwijdert versienummers bij apps in de Play Store

Google verwijdert versienummers bij apps in de Play Store

Google is de laatste tijd veel aan het experimenteren met de informatie die bij apps en games worden weergegeven in de Play Store. Ditmaal zijn het de versienummers van apps die zijn verdwenen.

Versienummers in Google Play

Je kan het versienummer van een app of game in Google Play vinden in het gedeelte 'Over deze app'. Als je dan iets naar beneden scrolt, vind je het nummer meteen als eerste onder 'App-info'. In de desktopversie van de Play Store is dit nog steeds het geval, maar in de Play Store op telefoons zijn de versienummers bij veel mensen verdwenen. Ook op de redactie is de regel met nuttige informatie bij een aantal telefoons niet meer te vinden. Vreemd genoeg is het versienummer van apps voor Wear OS en Android TV/Google TV wel nog zichtbaar.

Dit euvel lijkt eerder op een bug dan op een opzettelijke aanpassing van Google, denkt 9to5Google. Wij hopen dit ook en zien de versienummers graag weer terug in Google Play op onze telefoons.

Onlangs verwijderde Google ook het onderdeel Machtigingen bij apps in de Play Store, maar draaide deze beslissing na veel kritiek weer terug. Wat wel nieuw is voor Googles appwinkel, is het nieuwe logo. Dit logo, ter ere van de tiende verjaardag van Google Play, is inmiddels overal zichtbaar. Ontwikkelaars krijgen sinds kort ook te maken met nieuwe regels die te maken hebben met advertenties die het hele scherm overnemen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Play Store? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

AW Reader - Android, Nieuws, Apps, Reviews & Tips
Androidworld is de grootste Android-nieuwssite en Android-community van Nederland en België. Via de AW Reader brengen we je dagelijks op de hoogte van het ..

Meer info

Lees meer over:
Apps Google Play Store Games

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties