Google TV stelt de gebruikersprofielen nog even uit

Google TV stelt de gebruikersprofielen nog even uit

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google TV zou komen met gebruikersprofielen, maar waarschijnlijk komen ze een paar maanden later. In oktober werd de functie aangekondigd en daar werd zeer positief op gereageerd, maar blijkbaar moet deze veelgevraagde functie nog even worden doorontwikkeld.

Gerelateerde artikelen

Profielen op Google TV

Google TV is sinds 2020 uit en velen hadden deze functie eigenlijk al bij de lancering verwacht, maar mocht niet zo zijn. Aan de andere kant is bijvoorbeeld Amazon Prime Video ook zo laat pas met profielen gekomen, dus het staat blijkbaar niet standaard op de rol bij ontwikkelaars.

Aan de andere kant zou het dus wel al in deze periode komen, maar dat gaat niet gebeuren. In oktober beloofde Google dat de functie in de komende weken naar Google TV zou komen, maar dat is nog steeds niet gebeurt. 9to5Google heeft nu het antwoord ontfutseld: ze komen er voorlopig ook niet.

Persoonlijke aanraders

Google heeft wel aangegeven wanneer we ze ongeveer mogen verwachten, namelijk ergens in de komende maanden. Dat is dus waarschijnlijk wel pas in 2022, maar het kan januari zijn, februari en waarschijnlijk is zelfs maart nog een optie. Nog even met het hele gezin op één profiel kijken dus, in plaats van dat iedereen zijn eigen kijkprofiel heeft (en er dus ook geen verwarring en gedoe ontstaat over wie waar is gebleven met een bepaalde serie plus persoonlijk advies over wat je absoluut moet gaan kijken).

De Ambient Mode komt wel op tijd. Dat zijn een soort kaartjes waardoor je in één oogopslag ziet wat de sportuitslagen zijn, of het weer en het nieuws. Deze zijn te zien wanneer Google TV niet actief wordt gebruikt. Op dit moment worden ze eerst uitgerold in de Verenigde Staten, dus wanneer ze precies naar Nederland komen is nog onbekend.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk