Google test donker Android-thema voor andere telefoons dan de Pixel

Google test donker Android-thema voor andere telefoons dan de Pixel

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Donker thema

Met Oreo 8.0 kregen de Google Pixel-telefoons een donker thema dat geactiveerd zou worden, afhankelijk van de achtergrond die je inzet. Vervolgens krijgt de Google Feed een donkere achtergrondkleur en ook je quick settings krijgen een zwarte tint. Met Android Pie kunnen Pixel-gebruikers het donkere thema altijd activeren, en is het dus niet afhankelijk van de achtergrond op je toestel.

Een Reddit-gebruiker heeft in screenshots laten zien dat zijn telefoon plots donker kleurt. Toen hij de Google Feed opende, zag hij dat kaarten donker kleurden. Het gaat voor alle duidelijkheid niet over een volledig donker thema, want zijn notificatiescherm bleef ongewijzigd. Opmerkelijk is dat dit thema wel helemaal zwart is, in tegenstelling tot het donkere thema van de Pixel waarbij de Google Feed witte kaarten tegen een donkere achtergrond toont.

In onderstaande galerij zie het huidige donkere thema op de Google Pixel:

A/B-test

Het interessante aspect aan dit verhaal is het feit dat het niet zomaar gaat om een test op een Pixel-telefoon, want de gebruiker die het volledig donkere thema opmerkte, heeft de Essential Phone PH1. Op dit moment lijkt het erop dat Google dus een A/B-test houdt van het thema op niet-Pixel-telefoons. Op dit moment is het nog niet duidelijk in welke context het thema gebruikt zal worden. Is het misschien onderdeel van een volledig thema dat heel je smartphone duister maakt of moet het deel uitmaken van een instelling in de Google-app?

In onderstaande galerij vind je de screenshots van de Reddit-gebruiker:

Onlangs zagen we Google al experimenteren met een donker thema voor Android Berichten en een dergelijk thema voor YouTube rolde recent ook uit naar alle gebruikers. Daarnaast zien we ook app-ontwikkelaars steeds meer donkere thema's ontwikkelen voor hun apps en een voorbeeld hiervan is de NOS-app. Het zou dus niet verwonderlijk zijn dat Google door de populariteit van het donkere thema nog een stapje verder wil gaan. Het is alleen nog een raadsel wanneer, en of we het ook echt te zien zullen krijgen.

Wat denk jij van donkere thema's? Als er de mogelijkheid bestaat om een donker thema in een app te gebruiken, activeer je het dan?

Via: 9To5Google

Berichten

Berichten

Blijf in contact met vrienden en familie. Berichten van Google is een messenger-app waarmee je sms- en mms-berichten kunt verzenden naar en ontvangen van elke telefo ..
YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..
NOS

NOS

Met de NOS-applicatie voor Android is het mogelijk het laatste nieuws te lezen, maar ook voetbaluitslagen te bekijken en eventuele liveblogs te volgen. Een uitgebrei ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk