Google Play systeemupdate van mei komt met een kleine maar zeer handige functie

Google Play systeemupdate van mei komt met een kleine maar zeer handige functie

Begin dit jaar maakte Google bekend Android-gebruikers in het vervolg op de hoogte te houden over de verbeteringen en foutoplossingen van Google Play-systeemupdates. Details over de Google Play systeemupdate van mei zijn nu door Google bekend gemaakt, en een kleine verbetering is ontzettend handig.

Wat is nieuw in de Google Play systeemupdate?

Google heeft op zijn support-pagina bekend gemaakt welke fouten er zijn verholpen en welke nieuwe functies er in de Play-systeemupdate van mei zitten. Deze maand vallen er een aantal zaken op. Zo wordt met deze update het delen van bestanden tussen je Androidapparaten makkelijker gemaakt en krijgt Google Help-app een nieuw design. Mogelijk ligt deze app nu meer in lijn met het Material You-ontwerpthema dat Google met de Pixel 6 introduceerde.

Googles AirDrop-concurrent 'Dichtbij delen' krijgt dus ook een verbetering. Deze maakt het mogelijk om eenvoudig bestanden te delen tussen apparaten die zijn ingelogd op hetzelfde Google-account. Goedkeuring geven om een bestand dat je met een van je eigen apparaten deelt, is hierdoor overbodig geworden. Het is een kleine aanpassing, maar wel een hele handige. In de kleine lettertjes vermeldt Google dat je hiervoor versie 22.15 van de Google Play services-app nodig hebt. Kijk dus even hier in de Play Store of je de laatste versie hebt.

De Nederlandse versie van de support-pagina staat nog op april en op de telefoons op de redactie is de systeemupdate van mei nog niet gearriveerd. Heb jij de Google Play systeemupdate van mei al wel ontvangen? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Google Play systeemupdate van mei komt met een kleine maar zeer handige functie
Google Play systeemupdate op de Pixel 4 XL

Wat is een Google Play systeemupdate?

Google-systeemupdates bieden je nieuwe en nuttige functies die je Android-apparaten beter beveiligen en betrouwbaarder maken. Die updates updaten je apparaat standaard automatisch met beveiliging, bugfixes en nieuwe functies. De updates lossen bijvoorbeeld fouten op voor locatiediensten, belangrijke privacyfuncties, contactloze betalingen, het synchroniseren van contacten en andere gegevens. Kortom: alle core-systemen die Android-apparaten draaiende houden. Deze Play-systeemupdates worden automatisch uitgerold naar de volgende apparaten met:

  • Telefoons
  • Tablets
  • Android TV- en Google TV-apparaten
  • Voertuigen met Android Auto
  • Wear OS-apparaten
  • Chrome OS-apparaten

Controleren op Google Play systeemupdates

De Google Play-systeemupdates worden automatisch uitgerold, en je kan op je Android kijken wat de laatste versie is. Die vind je in de instellingen onder 'Beveiliging' of bij 'Over de telefoon' en dan 'Android-versie' of via de stappen hieronder.

  1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon of -tablet en tik op Google
  2. Tik op de drie puntjes rechts bovenin en dan op Updates van systeemservices
  3. Je ziet de updatestatus.
Google Play Services
Google Play Services is een hele belangrijke app die standaard op Android-telefoons geïnstalleerd staat. Dat is niet voor niks want Play Services zorgt ervoor ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties