Google Play Protect rolt nu uit naar Androidtoestellen

Google Play Protect rolt nu uit naar Androidtoestellen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Play Protect

Alle Android-toestellen die de afgelopen jaren uitgebracht zijn die voorzien zijn van de Play Store hebben een ingebouwde malwarescanner. Google Play Protect is een verzamelnaam voor een aantal bekende beveiligingsopties die Android-apparaten veiliger maken, waaronder de ingebouwde malwarescanner 'Apps verifiëren' of 'Verify apps'. Google rolt de naamswijziging momenteel uit naar Androidapparaten.

De naamswijziging en een betere zichtbaarheid moet het duidelijker maken voor gebruikers dat Androidapparaten wel degelijk standaard beveiligd worden door middel van een malwarescanner.

Play Protect is een in Android ingebouwde malwarescanner die virusscanners overbodig maakt. Play Protect scant dagelijks maar liefst 50 miljard geïnstalleerde apps gescand op smartphones, om te kijken of er geen onregelmatigheden zijn. Hierbij worden de apps op verschillende apparaten vergeleken, waarbij er door machine learning gekeken wordt of er vreemde dingen te zien zijn op specifieke toestellen. Play Protect waarschuwt de gebruiker als er schadelijke apps zijn gevonden op het apparaat en adviseert deze meteen te verwijderen. Als er sprake is van een beveiligingsdreiging voor het apparaat, wordt de installatie van de app volledig geblokkeerd.

Uitrol Play Protect begonnen

Om gebruik te maken van Play Protect hoef je niets te doen, dit gaat volledig vanzelf. Play Protect is te vinden via: Instellingen > Google > Beveiliging > Apps verifiëren. Ook in de Play Store moet een een Play Protect-melding komen te staan bij app-updates, alhoewel deze melding nog niet bij iedereen zichtbaar is.

Via: Android.com

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk