'Google gaat Pixel-abonnement in Europa uitbrengen: zo werkt het'

'Google gaat Pixel-abonnement in Europa uitbrengen: zo werkt het'

Google wil zijn Pixel Pass-abonnement mogelijk in Europa uitbrengen. In ruil voor een maandelijks bedrag mag je een Pixel-telefoon gebruiken met alle premium abonnementen van Google en reparaties inbegrepen. Na twee jaar mag je ook een nieuwe Pixel uitkiezen.

Google Pixel Pass

In de Verenigde Staten heeft Google met de lancering van de Pixel 6-reeks de Pixel Pass voorgesteld. Het is een maandelijks abonnement waarmee je meteen een Google-telefoon in handen krijgt inclusief heel wat extra dienstverlening van Google. LetsGoDigital heeft nu ontdekt dat Google de naam Pixel Pass ook in Europa heeft vastgelegd als handelsmerk.

Google patenteerde de naam op 7 januari bij de EUIPO, ofwel het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie. Dat is natuurlijk nog geen garantie dat er daadwerkelijk een expansie van Play Pass komt, maar het toont wel aan dat Google zo'n uitbreiding in Europa op zijn minst overweegt.

Wat krijg je met Pixel Pass?

In de Verenigde Staten krijg je in ruil voor 45 dollar per maand een Pixel 6-telefoon en voor 55 dollar kan je de Pixel 6 Pro gebruiken. Als je je oude telefoon inruilt, krijg je korting op de abonnementskosten en vervolgens mag je elke twee jaar een nieuwe telefoon uitkiezen.

Google garandeert ook updates voor zijn telefoon en daarnaast zijn eventuele reparaties en vervangingen inbegrepen. Gebruikers kunnen ook gebruik maken van de betaalde diensten YouTube Premium, YouTube Music Premium en Google One. Die laatste geeft je 200 GB aan cloudopslag voor je al je foto's en bestanden.

Pixel-telefoons zijn officieel niet in Nederland te verkrijgen en verwacht wordt dat Google het abonnement eerder in buurlanden zoals Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zal beschikbaar maken. Wanneer dat het geval zal zijn is niet bekend. Hoe je het beste een Pixel 6 of Pixel 6 Pro koopt in Nederland leggen we uit in dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google-telefoons? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Google Pixel 6
4600 mAh
6,4 inch - 1080 x 2340 px
128 GB / 256 GB GB
Google Tensor (5 nm)

Meer info

Google Pixel 6 Pro
5000 mAh
6,71 inch - 1440 x 3120 px
128 GB / 256 GB GB
Google Tensor (5 nm)

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties