Mid-range Google Pixel met hoofdtelefoonaansluiting in afbeeldingen te zien

Mid-range Google Pixel met hoofdtelefoonaansluiting in afbeeldingen te zien

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Google Pixel 3 Lite

Het woord 'Pixel' samen met Google werd altijd geassocieerd met high-end premium producten. Dit begon bij de Google Chromebook Pixel in 2015 en zette zich vervolgens door naar smartphones in de vorm van de Google Pixel in 2016.

Google Pixel 3 LiteVermeende Pixel 3 Lite

Nu lijkt er dan toch een product uit te komen in de middenklasse die de naam Pixel gaat dragen. We hebben hier al eerder in juni over geschreven. Er zou een mid-range Pixel 3 Lite uitkomen die de Snapdragon 710 zou krijgen, aldus bekende insider Roland Quandt. Het toestel zou in 2019 uitkomen. In het bericht werd ook vermeld dat het project nog maar net was begonnen. Nu, een aantal maanden later, heeft het al redelijk vorm aangenomen als we nieuwe gelekte foto's mogen geloven.

Op de bovenstaande foto's - inclusief watermerk van de originele lekker die ook de Pixel 3 XL lekte - zien we de vermeende Google Pixel 3 Lite, of hoe het toestel ook mag gaan heten. Intern bij Google wordt hij 'Sargo' genoemd. Het meest opmerkelijke zien we meteen al: er is aan de bovenzijde van het toestel een koptelefoonaansluiting aanwezig. Deze is sinds de Pixel 2 uit 2017 niet meer te vinden op de Pixel-smartphones. Aangezien lagere marktsegmenten veelal nog over een koptelefoonaansluiting beschikken is dit besluit niet heel vreemd: we zien veelal dat high-end smartphones de 3,5 mm aansluiting overboord gooien.

De overige foto's laten een vorm zien die grotendeels gelijk is aan de Pixel 3, met de afgeronde schermhoeken. Het originele Google-logo ontbreekt aan de achterzijde, iets wat we vaker zagen bij de veel gelekte Pixel 3 XL. Dit is om mensen geen argwaan te geven dat het hier om een Google-telefoon gaat, maar het is een publiek geheim dat het hier desondanks om een testexemplaar gaat. Ook de gekleurde powerknop zien we weer terug, net als een enkele camera op de achterkant. Het scherm is naar verluidt ongeveer 5,6 inch groot met een resolutie van 2220 x 1080. Dit is een LCD-exemplaar en geen AMOLED zoals bij de andere Pixel 3-apparaten, vermoedelijk om kosten te besparen.

Volgens de bron zal de gebruikte processor de Snapdragon 670 zijn. Dit in tegenstelling tot de eerder genoemde Snapdragon 710. Beide chips zijn typische middenklassers, met genoeg power onder de motorkap om de telefoon snel genoeg te maken. In de OPPO RX17 Pro die ik momenteel gebruik zit de Snapdragon 710 ook verwerkt en ik heb weinig te klagen over deze chip. Het grootste verschil tussen de 670 en 710 zit hem in de gebruikte modem voor mobiel internet: deze is bij de 710 wat sneller. De gebruikte rekenkernen zijn verder identiek, en beide chipsets zijn gemaakt op het energiezuinige 10-nm procédé.

Verdere specificaties zijn 4GB werkgeheugen, een 2915 mAh accu en 32GB aan opslag. Ten slotte wordt er genoemd dat de camera's aan de voor- en achterkant dezelfde exemplaren zijn als de Pixel 3-serie. Mocht dit het geval zijn, dan zal dit voor een midrange telefoon een grote stap vooruit zijn.

Beschikbaarheid Pixel 3 Lite

Over de exacte beschikbaarheid of verkrijgbaarheid is op dit moment nog niks duidelijk. Het ligt in de lijn der verwachting dat de Pixel 3 Lite niet naar westerse markten zoals Europa komt, maar is gericht op Azië, met een focus op India. Er wordt een prijsrange tussen de 400 en 500 dollar genoemd. We zullen Google kennende nog wel meer lekken van dit toestel gaan zien, dus houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws.

Bron: Rozetked

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk