Groot Google Pixel Fold lek: dit zijn de eerste beelden

Groot Google Pixel Fold lek: dit zijn de eerste beelden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

We vangen eindelijk een glimp op van de nog onaangekondigde Google Pixel Fold. De vouwbare telefoon is namelijk te zien op nieuwe renders waarop we het ontwerp vanuit elke hoek kunnen zien. Daarnaast zijn er ontzettend veel details van de Pixel Fold opgedoken.

Vouwbare Google Pixel Fold

De Google Pixel Watch is een apparaat van Google ware we vele jaren op gewacht hebben. De smartwatch is nu dan eindelijk aangekondigd, al stelt het horloge wel iets teleur. We hopen dat het volgende langverwachte apparaat van Google wel aan onze verwachtingen gaat voldoen en dat is de Google Pixel Fold. YouTuber Front Page Tech heeft aan de hand van verkregen informatie renders en een video gemaakt van Googles eerste vouwbare telefoon met codenaam Passport. Let wel, dit zijn afbeeldingen gebaseerd op stukjes informatie die de YouTuber heeft. Of het apparaat er daadwerkelijk zo uit komt te zien, is niet duidelijk. Wel zegt de betrouwbare Jon Prosser op Twitter dat hij 100% zeker is van de juistheid ervan. Tijd dus om de beelden in de video te bekijken.

Groot Google Pixel Fold lek: dit zijn de eerste beelden

Stylus en behuizing

Allereerst valt op dat de naam niet Pixel Notepad zal gaan worden maar Pixel Fold. Een stylus lijkt ook niet in de behuizing van de vouwbare telefoon aanwezig te zijn. Wel lijkt het erop dat Google, net als bij de Pixel 6- en Pixel 7-serie, bij de Pixel Fold kiest voor hoogwaardige materialen. Daarnaast valt het uiterlijk ervan valt in lijn met de huidige Pixel-familie. Zo is er een camerabalk aan de achterkant te zien, hoewel deze niet van rand tot rand loopt zoals bij de Pixel 6 en Pixel 7. Er zijn wel aanzienlijke randen rondom het scherm te zien. Google kiest niet voor een in-screen camera, en dat is niet erg.

Gerelateerde artikelen

Camera's en vingerafdrukscanner

Er zijn ook wat meer details over de ten minste twee camera's aan de voorzijde. Eén daarvan zou een 9.5 MP-camera zijn en die is te vinden op het grote scherm aan de binnenkant. Er zou ook een camera aan de voorkant zitten, op het kleinere scherm. Hoogstwaarschijnlijk heeft die camera dezelfde resolutie. De achterkant zou drie camera's kringen, en wellicht gaat het om dezelfde opstelling als die van de Pixel 7 Pro. We zien verder dat de vingerafdrukscanner in de aan/uit-knop zit.

Prijs en beschikbaarheid

Dan is er ook nog informatie gelekt over de lanceringsdatum en de prijs van de Pixel Fold. Volgens deze informatie gaat de Pixel Fold 1799 dollar kosten, en wordt het apparaat in mei van 2023 samen met de Pixel Tablet aangekondigd. Helaas kunnen we dus eenzelfde of zelfs hogere adviesprijs verwachten dan die van de nieuwste Samsung Galaxy Z Fold 4, die vanaf 1799 euro verkrijgbaar is en over dezelfde vormfactor beschikt.

Groot Google Pixel Fold lek: dit zijn de eerste beelden

Al met al geeft deze grote hoeveelheid aan informatie ons een goed idee van hoe de eerste vouwbare telefoon van Google eruit gaat zien. In de aanloop naar mei 2023 zullen we zeker nog veel meer over deze telefoon te zien krijgen. Voor nu zijn we benieuwd wat jij van de Pixel Fold vindt op basis van deze beelden en details. Laat het weten in de reacties hieronder.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk