Google Pixel 6-serie krijgt dan toch geen gezichtsherkenning

Google Pixel 6-serie krijgt dan toch geen gezichtsherkenning

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat geen gezichtsherkenning uitrollen naar zijn Pixel 6-telefoons, dat heeft de Duitse tak van het bedrijf bekend gemaakt in een interview. De functie is wel beschikbaar bij de nieuwe Pixel 7-serie.

Pixel 6-gezichtsherkenning

Er komt dan toch geen late update die gezichtsherkenning mogelijk maakt op de Pixel 6-reeks. Recent zijn er nog verwijzingen naar die functie ontdekt in de de Android 13 QPR 1 bèta 1-update voor Pixels, maar Google Duitsland geeft nu meer duidelijkheid in interview met de nieuwssite Caschys Blog. Gezichtsherkenning blijft exclusief voor de nieuwe Pixel 7-telefoons.

Al jarenlang maken Android-telefoons gebruik van gezichtsherkenning, maar het is wel Apple dat met Face ID de functie populair heeft gemaakt bij een grote groep gebruikers. Gezichtsherkenning speelde ook een vitale rol bij de Googles Pixel 4-reeks, die ervoor speciale technologie aan boord kreeg om gezichtsherkenning veilig en efficiënt te maken. Dat bleek achteraf geen groot succes te zijn.

Roer omgegooid

Met de komst van de Pixel 5 heeft het bedrijf het roer helemaal omgegooid en koos Google in de plaats voor de vingerafdrukscanner. Dat is ook wat de meeste Android-fabrikanten met doen hun vlaggenschepen. Om gezichtsherkenning echt veilig te doen werken, is er namelijk op een telefoons meer nodig dan alleen een selfiecamera. Denk aan een infraroodscanner, een dot-projector en een lichtsensor. Die technologie is ook duurder om te gebruiken in een smartphone dan een vingerafdrukscanner.

Gerelateerde artikelen

Het is niet bekend waarop de Pixel 6-serie dan toch geen ondersteuning krijgt voor gezichtsherkenning, want meerdere bronnen wezen erop dat Google wel aan deze functie heeft gewerkt voor de telefoons. Gezichtsherkenning was zelfs te zien in promotiemateriaal van de Pixel 6-serie. Mogelijk wil het bedrijf de functie nu exclusief voor de Pixel 7 houden om zo een extra troef te geven aan zijn nieuwe telefoons. In dit artikel lees je meer over Pixel 7-functies die wel naar Googles oudere telefoons komen.

Gebruik jij gezichtsherkenning op jouw telefoon, of vind je de vingerafdrukscanner handiger? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over de Pixel 7-serie
Google Pixel 6
Google Pixel 6
Google Pixel 6

Google Pixel 6

De Google Pixel 6 maakt samen met de Pixel 6 Pro onderdeel uit van de Pixel 6-serie van Google. Dit zijn twee nieuwe topsmartphones die beschikken over een nieuw design en een nieuwe chipset van eigen makelij. Uiteraard bevatten de telefoons weer uitstekende camera's en het nieuwe Android 12 met Material You.

€ 649

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk