'Google kan kapotte Pixel 3-telefoons niet repareren'

'Google kan kapotte Pixel 3-telefoons niet repareren'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Reparatieprobleem

9To5Google doet een probleem uit de doeken wat betreft de reparatie van de nieuwe Pixel-telefoons. De Pixel 3 en de Pixel 3 XL kregen voor het eerst een volledig glazen achterkant, omdat ze draadloos laden ondersteunen. Het nadeel daarvan is dat je nu bijna dubbel zoveel glas hebt om te breken bij je telefoon. Valschade wordt nooit gedekt met de garantie van je telefoon.

Bij dat soort schade is er momenteel een groot tekort aan onderdelen in de Verenigde Staten. Wie zich aanmeldt bij de splinternieuwe reparatiedienst voor Pixels, krijgt te zien dat er geen reparaties mogelijk zijn. De support van de Google Store verwijst gebruikers vervolgens door naar een partij die met Google samenwerkt genaamd uBreakiFix. De schade wordt opgemaakt net als de prijs, om dan later te horen te krijgen dat de onderdelen niet op voorraad zijn en dat het ook onduidelijk is wanneer dat wel het geval zou zijn.

Google Pixel 3 XL

Geen onderdelen

Op dit moment kan je in de Verenigde Staten maar moeilijk of zelfs helemaal niet terecht voor Pixel 3 reparaties, tenzij het om batterijvervangingen gaat. Op de sociale nieuwssite Reddit zijn er verschillende gebruikers die het probleem aankaarten. Een gebruiker stelt bijvoorbeeld dat het een minstens een maand wachten is volgens uBreakiFixit. Iemand anders kreeg dan weer te horen dat de reparatiedienst niet over het nodige bevestigingsmiddel beschikt om een nieuwe achterkant op de telefoon te plaatsen.

9To5Google verduidelijkt dat het probleem zich vooral lijkt voor te doen wat betreft reparaties buiten garantie, zoals bij gebroken schermen of glazen achterkanten die gebarsten zijn. Het is niet duidelijk of het probleem zicht ook in Europa voordoet. Eerder raakte al bekend toen de onderdelen van de Pixel 3 van naderbij werden bekeken, dat het scherm erg moeilijk te repareren is.

Google Pixel 3 XL

Via: 9To5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk