Google, Facebook en Microsoft veranderen pistool-emoji in waterpistool

Google, Facebook en Microsoft veranderen pistool-emoji in waterpistool

Sven Rietkerk

door Sven Rietkerk

Laatst geüpdatet

Emoji

Google is dus niet de eerste die het pistool laat verdwijnen. Het kan zijn dat je al bijna vergeten was dat er überhaupt een pistool-emoji is. WhatsApp en Apple hebben namelijk in 2016 deze afbeelding al verwijderd, Twitter en Samsung volgden erna. Er zijn een aantal diensten die tot vandaag nog wel de revolver aanhielden. Zo vond je gisteren bij Microsoft en Facebook nog altijd het geweer vinden in de lange lijst van emoji. Ook zij zijn overstag gegaan.

Google besloot tot nu toe niet over te stappen op een andere emoji voor het pistool. Dat komt omdat Google graag eenzelfde internationale standaard te gebruiken. Op die manier zou iemand met een telefoon van Microsoft hetzelfde icoontje zien als iemand die een Androidtoestel gebruikt. Het is niet duidelijk waarom Google nu wel heeft gekozen om de emoji te veranderen.

Afbeelding: Emojipedia

Zoals aangegeven hebben een aantal bedrijven de emoji een tijd geleden al aangepast. Ook Microsoft en Facebook hebben nu de pistoolemoji aangepast in een waterpistool. Daarnaast is het de vraag of het veranderen van een emoji zal bijdragen aan minder doden door vuurwapens in de Verenigde Staten. In totaal komen daar 15.000 mensen per jaar om door deze wapens. Daarbij worden het aantal zelfdodingen door vuurwapens niet eens meegerekend.

Beschikbaarheid

Als het goed is wordt de emoji automatisch veranderd door Google. Op dit moment zul je nog het oude pistool zien, wanneer de verandering wordt doorgevoerd is nog niet bekend. Het is wel zo dat de emoji zich aanpast wanneer je deze bijvoorbeeld in WhatsApp wilt gebruiken. Op deze manier zie je in WhatsApp dus de pistool-emoji van WhatsApp en niet het geweer van Google.

Bron: Emojipedia, NOS

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk