Google Nederland deelt mysterieuze teaser voor 6 oktober

Google Nederland deelt mysterieuze teaser voor 6 oktober

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google houdt op 6 oktober zijn grote lanceringsevenement waar het nieuwe telefoons, een tablet, een smartwatch, een Nest-router en nog meer producten zal aankondigen. De Nederlandse tak van Google komt met een opvallende teaser: "Er komt iets bijzonders aan op 6 oktober".

Google Nederland-teaser

Google heeft al wel meer bekend gemaakt over zijn aankomende Made by Google-evenement dat gepland staat op 6 oktober, en uiteraard is er al veel informatie gelekt. Niet in het minste door het bedrijf zelf. Toch is de laatste teaser anders, en wel omdat hij afkomstig is van het Twitter-account van de Nederlandse tak van Google. We leggen het uit.

Google is in ons land iets van plan op 6 oktober, dat mag duidelijk zijn met opschrift: "Er komt iets bijzonders aan op 6 oktober." Maar wat pas echt bijzonder is, is dat het Nederlandse Twitter-account ons warm wil maken voor het aankomende evenement. Als je bijvoorbeeld naar tweets van vorig jaar kijkt, hield Google Nederland de lippen stijf over de komst van de Pixel 6-serie, alsof de telefoons helemaal niet bestaan. De Pixel 6 is namelijk niet officieel bij ons te koop. Daarnaast heeft Androidworld ook een uitnodig ontvangen over een fysiek Google-evenement dat doorgaat op 6 oktober in Amsterdam.

Geen Pixel 7

Toch denken we niet dat deze plotse aandacht voor Made by Google noodzakelijk hoeft te wijzen op een officiële komst van de Pixel 7 naar Nederland. Google heeft namelijk dit jaar nog veel meer producten om aan te kondigen. Zo is er de Pixel Watch, de allereerste smartwatch van het bedrijf, maar er komt ook een nieuwe Nest Pro-router, en de voordeligere Chromecast met Google TV niet te vergeten.

We denken dat Google Nederland met deze teaser in de eerste plaats naar de aankomende Pixel-tablet wil verwijzen. We zien namelijk in de afbeelding een omlijsting. De Pixel-tablet komt met een dockingstation waarmee hij als een smart display in je huis kan werken, en mogelijk kan hij ook een schilderij weergeven op momenten dat hij niet wordt gebruikt. Het is al veel langer mogelijk om een diavoorstelling van foto's af te spelen op de Nest Hub smart displays.

De tablet steelt de show

Natuurlijk de mogelijke verwijzing naar de Pixel-tablet is slechts speculatief, maar Google heeft al wel eerder tablets uitgebracht op onze markt. Als de Pixel 7 opnieuw niet naar Nederland komt - en hetzelfde lot kan de Pixel Watch te wachten staan - dan is het de tablet die in Nederland de meeste aandacht trekt op 6 oktober.

Maar wat met de vlinders in de afbeelding? We denken dat die niet relevant zijn. Er is namelijk niet meteen een codenaam voor een aankomend Google-product dat naar vlinders verwijst. Heb jij een ander idee daarover, dan horen we het heel graag in de reacties.

De populairste artikelen over de Pixel-tablet
Googles eigen teaser van de aankomende tablet

Googles eigen teaser van de aankomende tablet

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk