Sony voegt Google Lens toe aan Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact

Sony voegt Google Lens toe aan Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Lens

Google Lens werd in 2017 gelanceerd als een tool waarmee via machine learning en kunstmatige intelligentie objecten kunnen worden herkend. Door de camera ergens op te richten, kan een object worden herkend, een verkeersbord automatisch worden vertaald, de openingstijden van een museum worden getoond, of de naam van een bloem worden opgezocht. Tijdens Google I/O maakte Google bekend dat Google Lens drie nieuwe functies krijgt en dat de tool direct in de camera-app beschikbaar komt voor meerdere toestellen die ondersteuning ervoor bieden.

Google Lens is te vinden in Google Foto's en Google Assistant en is sinds eind februari op vele apparaten te gebruiken. Sony heeft nu bekend gemaakt dat de Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact deze tool ook krijgen.

Google Lens - Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact

Beschikbaarheid

Heb je een Sony Xperia XZ2 of een Xperia XZ2 Compact en wil je ook teksten vertalen of objecten herkennen? Zorg er dan voor dat je de Google-app hebt bijgewerkt via de knop hieronder. Om Google Lens te kunnen gebruiken moet je toestel wel op de Engelse taal ingesteld staan.

Google Lens - Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact

De Sony Xperia XZ2 is de opvolger van de in 2017 aangekondigde Sony Xperia XZ1 en is voorzien van een heel nieuw design. Er 4GB aan werkgeheugen en 64GB intern geheugen, een Snapdragon 845-chipset, een 3.180mAh-accu en Android 8.0 Oreo. Het toestel kan bovendien draadloos worden opgeladen met het draadloze oplaad-dock en andere Qi-opladers. Voor het geluid zijn er de S-Force Front Surround Speakers die zijn voorzien van Hi-Resolution Audio en andere technieken die de muziekkwaliteit verbeteren.

> De Sony Xperia XZ2 is vanaf €728 aan te schaffen in de kleuren Liquid Silver, Liquid Black en Deep Green

De Sony Xperia XZ2 Compact is de opvolger van de XZ1 Compact op en heeft ook een vernieuwd design gekregen. Het scherm is gelijk aan dat van de XZ2 alleen iets kleiner, 5 inch. Daarnaast beschikt het toestel ver vele premium updates die ook zijn grote broer, de Xperia XZ2, heeft gekregen, zoals de Motion Eye Advanced 2018 upgrades inclusief 4K HDR video-opnames, de 3D Creator Selfie en Full HD Super slow motion. Verder is er een Snapdragon 845-chipset in het toestel te vinden en is ook deze versie IP65/IP68-gecertificeerd.

> De Sony XZ2 Compact is vanaf €583 aan te schaffen in de kleuren White Silver, Black en Moss Green

Google Lens

Google Lens

Wat is Google Lens? Google Lens is een app die draait om slimme object- en tekstherkenning via kunstmatige intelligentie. Lens gebruikt de informa ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk