Google komt met nieuwe Inuit-wallpapers voor Pixel-telefoons

Google komt met nieuwe Inuit-wallpapers voor Pixel-telefoons

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Google komt met nieuwe wallpapers voor zijn Pixel-telefoons. Dit keer zien we wallpapers die de 'dag van de Inheemse Volken in de wereld' moeten vieren. Hiervoor maakte het bedrijf drie nieuwe achtergronden die allemaal gebaseerd zijn op de Inuit-cultuur.

Inuit-kunstenaar

Google komt iedere maand met nieuwe wallpapers voor zijn Pixel-telefoons. Vorige maand verklaarde Google bijvoorbeeld nog hun liefde aan kikkers. Deze maand komt Google met drie nieuwe achtergronden, waarmee het bedrijf de 'Dag van de Inheemse Volken in de wereld' viert. Dit is een dag waarop we internationaal stilstaan bij de energie, vindingrijkheiden en elasticiteit van alle inheemse volken ter wereld. Ook staan we stil bij het feit dat iedereen op aarde dezelfde rechten zou moeten hebben, iets wat helaas nog niet altijd en overal het geval is.

Gerelateerde artikelen

Om hierbij stil te staan komt Google dus met een aantal wallpapers. Het gaat om drie wallpapers in de categorie 'Beheerde culturele momenten' die gemaakt zijn door kunstenaar Gayle Uyagaqi Kabloona. Op haar website omschrijft ze zichzelf als Inuit-kunstenaar die door middel van kunst contact wil maken binnen de Inuit-cultuur en deze aan andere mensen wil laten zien. Google staat bij de nieuwe achtergronden dus specifiek stil bij de Inuit, dit zijn een aantal inheemse bevolkingsgroepen uit onder meer Alaska en Canada.

Wallpapers en beschikbaarheid

De drie nieuwe wallpapers krijgen de naam ‘Helpende handen’, ‘Leven en water’ en ‘Onderling verbonden’. Ze symboliseren volgens de kunstenaar onder andere de reden waarom inheemse volken zo sterk zijn en het feit dat we elkaar allemaal de helpende hand moeten bieden om bijvoorbeeld tradities voort te zetten.

De wallpapers zijn vanaf nu beschikbaar in de Wallpaper en Style-app van de Google Pixel 3 (XL), Pixel 3a, Pixel 4 (XL), Pixel 5, Pixel 6 (Pro) en de Google Pixel 6a.

Wat vind jij van de nieuwe wallpapers van Google? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Google Pixel 6a
Google Pixel 6a
Google Pixel 6a

Google Pixel 6a

De Google Pixel 6a is een nieuwe midrange telefoon met een eigen Tensor-processor, vijf jaar update-ondersteuning en een reeks slimme functies op basis van kunstmatige intelligentie.

€ 459

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk