Wijzigingen in Google Zoeken: Google Instant Search verdwijnt, automatisch afspelen video's

Wijzigingen in Google Zoeken: Google Instant Search verdwijnt, automatisch afspelen video's

Dag Google Instant Search

Google Instant Search bracht in 2010 een grote verandering in de manier van zoeken. Tijdens het typen werden er meteen al zoekresultaten weergegeven, en deze resultaten worden specifieker naarmate er meer woorden worden getypt. Instant Search zorgde ervoor dat we nog sneller konden vinden waar we naar op zoek waren.

Google heeft nu aangegeven de dienst stop te zetten. Het bedrijf doet dit omdat meer dan de helft van de zoekopdrachten op een smartphone worden ingegeven. In 2015 was het gebruik van de zoekmachine op mobiel groter dan op desktop en Google wil beide nu gelijktrekken om de snelheid van het zoeken te verbeteren. Hiervoor zal Instant Search op desktop dus verdwijnen. Hieronder vind je de verklaring die Google aan Search Engine Land gaf over het stopzetten van Instant Search:

"We launched Google Instant back in 2010 with the goal to provide users with the information they need as quickly as possible, even as they typed their searches on desktop devices. Since then, many more of our searches happen on mobile, with very different input and interaction and screen constraints. With this in mind, we have decided to remove Google Instant, so we can focus on ways to make Search even faster and more fluid on all devices."

Video’s worden automatisch afgespeeld

Zoals we de laatste tijd hebben opgemerkt, ondergaat de Google-app veel veranderingen. Nu is er weer een nieuwe optie bij de instellingen in de app opgedoken, het automatisch afspelen van video's. Misschien is deze optie onderdeel van de onlangs geïntroduceerde verbeterde nieuwsfeed die meer rekening houdt met je interesses?

In ieder geval worden hier nog geen video's automatisch afgespeeld, maar het zou zo maar kunnen dat dit binnenkort wel het geval is. Zoek maar eens op de term Lego Ninjago film in de Google-app. Meteen zie je de bekenden kenniskaart afkomstig uit Knowledge Graph, met uitgebreide zoekresultaten over de film. Hier wordt de trailer van de film weergegeven die in het zoekresultaat afgespeeld kan worden, zonder dat je naar de YouTube-app wordt doorverwezen.

Dit geldt trouwens (nog) niet voor elke film, maar misschien is Google hier nog mee bezig. Het automatisch afspelen van een filmpje zou dan zonder geluid moeten zijn. Erop klikken activeert het geluid. De optie wordt momenteel getest, en is nog niet bij iedereen zichtbaar. Zien jullie 'autoplay' al in de Google-app?

Via: AndroidPolice

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer