'Google gaat Material You themasysteem verplicht stellen voor Android 12-apparaten'

'Google gaat Material You themasysteem verplicht stellen voor Android 12-apparaten'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het Material You-thema is een belangrijk onderdeel van Android 12, maar niet elke fabrikant neemt dit themasysteem over in zijn softwareschil. Daar zou volgens de laatste berichten wel eens verandering in kunnen komen.

Wat is Material You in Android 12?

Android 12 staat in het teken Material You. Dat is een dynamisch themasysteem dat je de kleuren van de interface van je telefoon in een keer laat aanpassen aan de kleuren van de wallpaper die je ingesteld hebt. Daarnaast kan je ook zelf kleurenthema's kiezen aan de hand van kleurenpaletten. Onder andere de klok, de widgets en de snelle instellingen zullen die kleuren overnemen. Dat geldt ook voor de Google-apps en andere apps die in de Play Store te vinden zijn. Je krijgt zo een meer uniform geheel. Toch is niet iedereen er fan van, omdat het systeem nog wel wat beperkt is in aanpassingsmogelijkheden. De komst van Android 13 wel eens veranderen. In dit versie zou Google vier nieuwe kleurencombinaties gepland hebben voor zijn Material You.

Smartphonemerken zijn momenteel niet verplicht om die zogenaamde 'Dynamische kleuren' uit Material You over te nemen. Je vindt hier een lijst met fabrikanten die het themasysteem overnemen, en daar bij is Samsung de grote afwezige. Samsung heeft een vergelijkbare functie in One UI 4.0, maar daarvoor gebruikt het merk dus een eigen systeem. Het nadeel daarvan is dat de kleuren van je achtergrond naar verwachting niet te zien zullen zijn in apps van derden die voor Material You zijn geoptimaliseerd.

Snelle instellingen met verschillende kleuren

Snelle instellingen met verschillende kleuren

Google gaat themasysteem verplicht stellen

Google is zou nu van plan zijn om zijn dynamische themasysteem vanaf 14 maart verplicht te stellen voor alle apparaten die op Android 12 draaien of die update nog krijgen. Op deze manier zien alle apps van Google hetzelfde eruit op verschillende telefoons.

Voldoen de apparaten hier niet aan, dan zal de fabrikant niet meer in aanmerking komen voor Google Mobile Services (GMS). Google-apps kunnen dan niet meer meer op dat apparaat meegeleverd worden. Dat meldt Android Police. Fabrikanten moeten dus dit systeem, dat Google in de ontwikkelingsfase 'Monet' noemde, op de een of andere manier implementeren in hun telefoons met Android 12. Ze krijgen hier iets meer dan een maand de tijd voor.

Wat vindt jij van deze verplichting die Google smartphonemerken wil opleggen? Zal het gaan helpen om Android 12 een meer uniforme ervaring te geven? Laat het ons in de reacties hieronder weten.

De kleurpalletten in Samsungs One UI 4

De kleurpalletten in Samsungs One UI 4

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk