'Google Foto's kan straks rechtstreeks foto's uit iCloud halen'

'Google Foto's kan straks rechtstreeks foto's uit iCloud halen'

Wie overstapt van een iPhone naar een Android-smartphone kan straks zijn foto's en video's van iCloud meteen importeren in Google Foto's. Google werkt aan zo'n functie voor een iOS-app met de naam 'Switch to Android'. Die app is op dit moment nog in ontwikkeling.

iCloud-foto's overzetten

Overstappen van iOS naar Android en omgekeerd wordt steeds eenvoudiger en dat is alleen maar goed voor de consument. Je kan straks vlot WhatsApp-gesprekken overzetten van het ene platform naar het andere en verder werkt Google ook aan een 'Switch to Android'-app voor iOS waarmee je gegevens kan overzetten naar een Android-telefoon. Het moet de tegenhanger worden van de 'Stap over op iOS'-app van Apple die te vinden is is in de Play Store.

Er is nu ontdekt dat 'Switch to Android' meer zal kunnen dan de contacten en bestanden op een iPhone doorsturen naar een Android-telefoon. De dienst zal ook foto's en video's uit iCloud kunnen importeren in Google Foto's, dat heeft 9To5Google ontdekt.

Sneller foto's importeren

"Om foto's en video's van iCloud naar Google Foto's te kopiëren, volg de instructies in de Switch to Android-app op ontdek er meer over via g.co/transferfromicloud." Deze boodschap is ontdekt in de code van de 'Tool voor gegevensherstel'-app. Dat is een Android-app van Google die straks zal samenwerken met de 'Switch to Android'-app op iOS.

Het is nog niet bekend hoe het importeren van gegevens uit iCloud precies zal werken. De webpagina waar Google naar verwijst, leid je op dit moment naar een stappenplan om handmatig gegevens van iCloud over te zetten. Daarvoor moet je eerst je gegevens opvragen bij Apple, wat tot een week tijd in beslag kan nemen. Vermoedelijk zal de nieuwe methode waar Google aan werkt met 'Switch to Android' sneller werken.

Overzetten via Lightning

Verder is ook gelekt dat Switch to Android straks op twee manieren gegevens kan overzetten van iOS naar Android. Het was al bekend dat die dataoverdracht via wifi kan werken, maar nu is er ook een vermelding van het gebruik van een Lightning-kabel. Mogelijk zal je dan de Lightning-kabel in je iPhone moeten pluggen om dan aan de andere zijde een usb-a-kabel via een adapter in de usb-c-poort van je Android-telefoon te stoppen. Zulke adapters van usb-c naar usb-a worden soms bij nieuwe telefoons geleverd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google-apps? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties