Google Foto's kan automatisch kleurbalans foto's corrigeren

Google Foto's kan automatisch kleurbalans foto's corrigeren

Zelfstandigheid

Google houdt ervan slimme algoritmes het werk te laten doen in Google Foto's. Zo kunnen er automatisch filmpjes en collages worden samengesteld, worden er voorwerpen herkend op foto's zodat jij ze makkelijk kan opzoeken, etc. Met de update van gisteren heeft Google een nieuwe functie toegevoegd aan hun slimme foto-app. Google Foto's kan namelijk nu foto's analyseren en aan de hand hiervan de witbalans aanpassen. Als je de edit-functie opent hebt staan, kan je een uiterlijk kiezen. De optie 'auto' zorgt ervoor dat automatisch de witbalans zal worden aanpast, samen met de verzadigdheid en belichting.

Neem je een foto binnen, dan heb je kans dat deze geel is. Of op bewolkte dagen krijgen foto's soms een te blauwe en onnatuurlijke tint. Bij een aangepaste witbalans wordt bijvoorbeeld te veel geel naar wat koelere kleuren zoals blauw omgezet, en andersom. Je kan de witbalans ook zelf aanpassen als je vindt dat Google Foto's er te ver naast zit. Dit kan via kleuren > warmte, of tint. De functie werkt ook op de website van Google Foto's, en niet alleen in de Android-app. Eigenaren van een Apple-apparaat moeten wat langer wachten: zij krijgen de nieuw feature binnenkort.

Daarnaast legt Google nog een paar handige tips in hun blogpost uit waarin ze de veranderingen aankondigen: zo kan nu tijdens het bewerken de originele foto zien door de thumbnail ingedrukt te houden, zal Google Photo's zelf letten op gedraaide foto's en een suggestie doen deze te draaien, kan je bewerkingen snel op andere foto's toepassen via de webversie, en er is de optie zowel het origineel als de bewerkte versie van de foto te houden.

Gisteren was in de update al te zien dat foto's binnenkort gearchiveerd kunnen worden, en dat er nu ook RAW-foto's kunnen worden gesynchroniseerd. Daarvoor was er een grotere update betreffende de interface van Google Foto's: de albumindeling was aangepast zodat je nu makkelijker kon zien welk album je moet kiezen.

Het toont aan dat Google flink werk maakt van Google Foto's, en erop uit is de dienst het alles-in-1 pakket voor je foto's en videos' te maken. Het grootste voordeel van Google Foto's blijft natuurlijk de onbeperkte opslag van foto's en video's. Ook hier worden slimme algoritmes gebruikt om de foto's zodanig te comprimeren (kleiner te maken) om deze met zo min mogelijk kwaliteitsverlies in de cloud te zetten.

Bron: 9to5Google, Google

Google Foto's
Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties