Google gaat bepaalde Chromebooks nu 9 jaar van updates voorzien

Google gaat bepaalde Chromebooks nu 9 jaar van updates voorzien

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

9 jaar updates

Chromebooks hebben telkens een duidelijke datum waarop ondersteuning voor nieuwe software-updates verloopt, en op dat moment is een Chromebook End Of Life (EOL). In principe kan je hem dan nog blijven gebruiken, maar er wordt wel verwacht dat je tegen die tijd op zoek gaat naar een alternatief.

Al merken we in de praktijk dat het steeds langer duurt alvorens Chromebooks softwarematig worden afgeschreven. Vorig jaar trok Google de termijn al op tot 6,5 à 7 jaar, maar apparaten als de Samsung Galaxy Chromebook en de Asus Flip C436 hebben al voor 8 jaar recht op updaten. Daarnaast heeft Google nu ook op zijn ondersteuningspagina bekend gemaakt dat twee Enterprise-modellen tot 2029 worden ondersteund, dat wil zeggen dat ze 9 jaar updates krijgen. Het gaat daarbij om de HP Pro c645 Chromebook Enterprise en de Lenovo ThinkPad C13 Yoga Chromebook Enterprise.

De nieuwe Lenovo ThinkPad C13 Yoga Chromebook Enterprise

LaCrOs

Ze zijn daarmee de eerste Chromebooks die Google bijna een decennium lang zal ondersteunen, maar je kan je wel de vraag stellen of gebruikers de apparaten al niet lang zullen vervangen alvorens de eerste EOL-meldingen opduiken. Toch is het altijd een goede zaak wanneer producten langer van ondersteuning kunnen genieten. Google werkt ook aan het LaCrOS-project waarbij het updates voor de Chrome-browser wil scheiden van ChromeOS6-updates. Op die manier blijven apparaten dus browserupdates krijgen ook al zijn ze EOL.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Chromebooks? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk