'Google Chrome laat je straks nieuwe content van websites volgen'

'Google Chrome laat je straks nieuwe content van websites volgen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google werkt aan een RSS-functie voor zijn Chrome-browser op desktop. Je kan daarmee websites volgen en daarna een overzicht van al hun nieuwe artikelen bekijken. De functie was al eerder al beschikbaar in de Android-versie, maar ze komt ook naar Chrome op desktop.

RSS in Chrome

Sommige gebruikers herinneren zich vast nog wel de Google Reader: een tool waarmee je websites kon linken om dan hun nieuwste inhoud te volgen. Reader was ook een lieveling op de Androidworld-redactie, maar het verdween in 2013 zoals veel Google-diensten die nog zouden volgen.

Vorig jaar lanceerde Google opnieuw een RSS-feed als een experimentele functie voor de Chrome-browser voor Android. Inmiddels wordt er ook gewerkt aan een integratie in de Chrome-browser voor desktop, dat heeft About Chromebooks ontdekt in de code. Rechts in het menu met de drie puntjes kan klikken op een 'Volgen'-knop. Verder verschijnt de nieuwsfeed dan in een nieuw tabblad.

Gerelateerde artikelen

We kunnen het al aanschouwen in screenshots van de functie, maar het is nog niet mogelijk om de RSS-lezer al echt te doen werken. Het lijkt er ook op dat we de verbeteringen nog niet meteen hoeven te verwachten in een volgende versie van Chrome. About Chromebooks vroeg aan Adrienne Porter Felt om een reactie, zij is een Chrome-ontwikkelaar. In een tweet suggereerde ze alvast dat we eerst meer verbeteringen zullen zien in de RSS-lezer in Android, alvorens de desktopfunctie zal werken.

Meer Chrome-nieuw en -tips

In juli raakte verder bekend dat Google in 2024 stopt met browsercookies in Chrome. In de plaats komt er een nieuw systeem dat volgens Google privacyvriendelijker is. We legden je ook uit hoe je bladwijzers in Chrome kan delen exporteren, maar ook hoe je geluiden kan dempen van specifieke websites. Kijk jij uit naar een RSS-integratie in Chrome? Welke dienst gebruik jij nu voor je RSS-feed? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Chrome? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk