Google Chrome ontvangt donker thema, zo stel je hem in

Google Chrome ontvangt donker thema, zo stel je hem in

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Chrome met donker thema

Een donkere modus heeft twee voordelen, het is vriendelijker voor je ogen omdat het minder wit licht bevat en het springt zuiniger om met je accu. Ondanks dat vele Google-apps inmiddels al een donker thema hebben, had een van de belangrijkste, Chrome voor Android, deze optie nog niet. Deze nachtmodus voor Chrome werd al een tijdje getest en is nu pas beschikbaar gesteld voor de stabiele versie van Google Chrome, de versie die de meesten onder ons op zijn of haar Androidtelefoon heeft geïnstalleerd.

Screenshot van Google Chrome met donker thema

Zoals Google al meermaals liet zien bij zijn andere apps, evenals binnen Android 10, is het donkere thema niet echt zwart. In plaats daarvan heeft het gekozen voor donkergrijs, waardoor de witte tekst iets minder afsteekt ten opzichte van de zwarte achtergrond.

Het donkere thema inschakelen 

Wil je ook gebruik maken van het donkere thema in Google Chrome? Volg dan onderstaande stappen:

> Open Google Chrome op je Android

> Tik rechtsboven op de drie puntjes

> Tik op instellingen en dan op 'Thema's

> Kies het thema dat je wilt gebruiken:

> Systeemstandaard als je Chrome met het donkere thema wilt gebruiken als de modus voor batterijbesparing is ingeschakeld of als 'Donker thema' is ingesteld in de instellingen van je mobiele apparaat

> Donker als je Chrome met het donkere thema wilt gebruiken

> Licht als je Chrome met het lichte thema wilt gebruiken

Screenshot van Google Chrome met donker thema

Het donkere thema in Google Chrome werkt zowel op telefoons met Android 10 als met Android 9.0 Pie. Heb je bij de instellingen van je telefoon het systeemthema op donker ingesteld? Dan kleurt Chrome automatisch grijs/zwart.

Heb jij inmiddels de donkere versie van Chrome op je telefoon staan? Laat het weten in de reacties en vermeld je telefoon en Androidversie daarbij.

Screenshot van Google Chrome met donker thema

Bedankt voor de tip, Ronald!

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk