Google past werking boodschappenlijstje in Keep aan, verhuist naar Google Home

Google past werking boodschappenlijstje in Keep aan, verhuist naar Google Home

Okay Google, add milk to my shopping list 

Voor alle mensen die Google Assistant gebruiken in het Engels is het mogelijk om makkelijk een boodschappenlijstje te maken. Zeg 'Okay Google, create a shopping list' en je lijstje is aangemaakt. Ook kan je items toevoegen door simpelweg te zeggen: "Okay Google, add milk to my shopping list" en Google doet dit voor je. Google Assistant is onderhand al breed uitgerold in Nederland. Zet de systeemtaal van je telefoon op English(US) en je kan als het goed is Google Assistant gebruiken. In de Nederlandse taal werken dergelijke functies voor boodschappenlijstjes helaas nog niet, zo blijkt uit een test.

Gebruik je Google Assistant wel in het engels, dan komen de items die je toevoegt aan je boodschappenlijst in Google Keep terecht, zoals hieronder te zien is.

Een dergelijke lijst in Keep zetten heeft als voordelen dat je deze vanaf je computer kan bewerken via keep.google.com, of dat je de notitie kan delen met andere mensen. Toch was Google niet tevreden over de huidige werking, en heeft het besloten om de shopping list nu naar de app genaamd Google Home te verplaatsen. Google Home is de app waarin al je apparaten en diensten zijn verzameld die te maken hebben met je... huis. Denk aan het beheren van je Chromecast of Google Home.

Vanaf 10 april zal de Google Home app worden gebruikt om daar je boodschappenlijstje neer te zetten. Er verschijnt nu al een melding in Keep die aangeeft dat de shopping list van Assistant zal veranderen. Klik je op de pop-up, dan kom je op een speciale support-pagina van Google terecht. Op deze pagina wordt uitgelegd als je voortaan items toevoegt vanaf je telefoon, of je Google Home-apparaat, dat deze in de Google Home app zullen verschijnen.

Items die op je huidige boodschappenlijst in Keep staan zullen automatisch worden meegenomen naar de nieuwe lijst in Google Home. Verder zal de lijst automatisch worden gedeeld met wie je je boodschappenlijst al had gedeeld. Ook kan nog altijd een kopie van je huidige boodschappenlijst maken in Keep, maar toevoegde items worden daar niet op bijgewerkt.

Het lijkt erop dat Google met de verplaatsing naar Home ervoor wil zorgen dat andere mensen ook items aan jouw eigen boodschappenlijst kunnen toevoegen, iets wat tot op heden nog niet mogelijk was. Of dit echt het geval is, is nog niet zeker. Maar hier komen we snel genoeg achter!

Bron: Androidpolice

Google Home
De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

Meer info

Google Keep
Google Keep is de plek waar je je al gedachtenspinsels in op kunt slaan. Dat kan in de vorm van een handgeschreven notitie, een getypte notitie, een spraak ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties