Nieuw uiterlijk voor webversie van Google Agenda beschikbaar

Nieuw uiterlijk voor webversie van Google Agenda beschikbaar

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Agenda

Google Agenda is de agenda-app die op veel Androidtoestellen wordt meegeleverd. De agenda is ook te benaderen in je browser, de webversie van Google Agenda. De Android-app is sinds 2014 al voorzien van een nieuw uiterlijk met Material Design, maar de webversie is al die tijd hetzelfde gebleven.

Daar komt nu verandering in. Google meldde gisteravond dat gestart zijn met de uitrol van een nieuw design voor de webversie en dat ziet er zo uit:

Wat ze gedaan hebben, is grote delen van het uiterlijk van de Android-app naar de webversie brengen. Dit zorgt voor een consistente gebruikerservaring. Daarnaast is het geheel responsive gemaakt zodat het zich aanpast aan het scherm waarmee een bezoeker de agenda bekijkt.

Je kunt ook reageren op uitnodigingen, deelnemen aan een videogesprek of acties uitvoeren zoals dupliceren en eigendom overdragen. Dubbelklik hiervoor op de betreffende afspraak om wijzigingen door te voeren. Linken naar relevante bestanden, deze openen in de afspraak, alles is nu samengevoegd in een afspraak. De dagweergave is ook aangepast, verschillende agenda's worden nu naast elkaar weergegeven, wat handig is voor mensen die meerdere agenda's beheren.

Google heeft voor bedrijven extra functies op het gebied van teams toegevoegd. Ze kunnen nu ook gedetailleerde informatie over vergaderlocaties toevoegen aan een afspraak, zoals de locatie. de grootte of de rolstoeltoegankelijkheid ervan. Wanneer je met de muis over een afspraak heengaat, zie je details over deelnemers aan een vergadering.

Beschikbaarheid

Niet iedereen ziet meteen het nieuwe uiterlijk van Google Agenda in de browser. Klik dan op deze link om het nieuwe design te activeren. G Suite-admins kunnen de nieuwe interface aanzetten bij Apps - G Suite - Agenda - Nieuwe agenda. Zie ook de screenshot hieronder.

Via: Google

Google Agenda

Google Agenda

Je kunt Google Agenda gebruiken om al je afspraken bij te houden. Er kunnen meldingen ingesteld worden die ontvangen kunnen worden via de app of mail. Ook kunnen er ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk