Google blokkeerde in 2018 dagelijks 6 miljoen schadelijke advertenties

Google blokkeerde in 2018 dagelijks 6 miljoen schadelijke advertenties

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Schadelijke advertenties

Google treedt al jarenlang op tegen kwaadaardige advertenties, denk aan, advertenties die naar phishing-websites leiden die je persoonlijke gegevens willen bemachtigen of advertenties die malware willen installeren. Vorig jaar werden eer 2,3 miljard van zo'n advertenties geblokkeerd, dat zijn er zes miljoen per dag. Dat aantal lijkt veel, maar 2017 was het absolute recordjaar met 3,2 miljard verwijderde advertenties.

Google deelt zijn recente cijfers in een blogbericht. Het bedrijf blokkeert niet alleen malafide reclame die via kunstmatige intelligentie wordt gedetecteerd, maar het gaat daarna ook actief achter de makers van de advertenties aan. Zij worden uitgesloten van Googles advertentiediensten. "De ideale situatie zou nul schadelijke advertenties zijn. Ik weet niet hoeveel 'bad ads' er toch doorheen glippen, of dit het topje van de ijsberg is of niet. Hopelijk zijn we de draak aan het verslaan", dat zegt Mark Howe, directeur advertenties van Google in Europa.

Maps advertenties

Google laat bedrijven sinds vorig jaar adverteren in Google Maps

Onveilige websites

Google houdt ook een oogje in het zeil wat betreft de kwaliteit van websites die willen gebruik maken van zijn advertenties. Vorig jaar konden 28 miljoen websites niet langer gebruikmaken van het platform. Het gaat daarbij om websites met nepnieuws of sites die malware verspreiden. Van de 2,3 miljard advertenties die het afgelopen jaar werden geblokkeerd, zouden 58 miljoen gebruikers doorgeleid hebben naar phishing-websites.

Ook de Chrome-browser neemt al langer maatregelen tegen malafide websites. Zo werd er eind vorig jaar nog een feature voorgesteld dat een einde maakt aan websites die gebruikers niet laten teruggaan met de terugknop. Onlangs liet Chrome ook een waarschuwing zien aan gebruikers voor 3000 onveilige Nederlandse websites.

Waarschuwing in chrome

Wat denk jij van de maatregelen die Google neemt tegen onveilige websites en advertenties. Zal Google erin slagen om van het internet een veiligere plaats te maken, of vinden kwaadwilligen steeds nieuwe manieren om hun malafide praktijken op poten te zetten?

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk