'Goedkopere nieuwe Chromecast op komst: dit weten we'

'Goedkopere nieuwe Chromecast op komst: dit weten we'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er komt een nieuwe Chromecast aan en hij is alvast opgedoken bij de Amerikaanse regulator FCC. Het gaat naar verwachting om een voordeligere variant van de de huidige Chromecast met Google TV die enkel in Full HD kan streamen.

Chromecast HD met Google TV

Vorige week heeft Google zijn Chromecast met Google TV beschikbaar gemaakt in meer markten, waaronder België en Nederland. Dat heeft twee jaar geduurd vanwege het wereldwijde chiptekort. Toch heeft het bedrijf al plannen voor een nieuwe streamingstick, dat blijkt uit informatie die de Amerikaanse telecommunicatieregulator FCC heeft gedeeld.

Het streamingstickje heeft als codenaam 'G454V' en er wordt naar het product verwezen als een 'Draadloos Apparaat'. Dat is natuurlijk een heel vage term die wel voor meerdere producten wordt gebruikt, maar testconfiguratie en bijhorend diagram verklappen eigenlijk dat het om een Chromecast gaat. Volgens de omschrijving is het apparaat in staat om te "Video Streamen (1080p, 60Hz, 4:2:2,12bits)".

Streamen in 1080p

Dat wijst er dus op dat er een voordeligere Chromecast komt die enkel kan streamen in een Full HD-resolutie, anders dan de 4K-resolutie van de huidige Chromecast met Google TV. We verwachten dan ook dat de prijs van het product lager zal zijn dan de 69,99 euro die de huidige Chromecast kost.

Gerelateerde artikelen

Het is niet de eerste keer dat er informatie lekt over een nieuwe Chromecast, want begin dit jaar doken al de eerste berichten op, zonder dat er eigenlijk iets over het product bekend was. Niet veel later dook de naam 'Chromecast HD met Google TV' op en kregen we te horen dat hij in een 1080p-resolutie streamt. Het apparaat komt ook met Google TV en zal vermoedelijk qua design sterk gelijken op de andere Chromecast. Hij krijgt daarnaast ook een afstandsbediening.

Bij de brede lancering van de Chromecast met Google TV viel op in de reacties dat sommige lezers de prijs van het apparaat behoorlijk duur vonden. Wat denk jij? Ben je tevreden dat Google met een voordeliger alternatief komt? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Chromecast

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk