Gerucht: Xiaomi werkt aan telefoon met giga accu, meer dan 6000 mAh

Gerucht: Xiaomi werkt aan telefoon met giga accu, meer dan 6000 mAh

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi-accu

Als je aan menig telefoongebruiker vraagt wat het grootste nadeel is van een smartphone vergeleken met de feature phone, dan zal je veelal dezelfde antwoorden horen: "de minder goede accuduur". Veel fabrikanten komen met ontzettend sterke snellaadtechnologie om het gemis van de twee weken accuduur van de 'domme telefoons' te verzachten.

Daarnaast zien we dat telefoons vandaag met steeds grotere batterijen worden uitgerust, en Xiaomi werkt nu aan zijn grootste accu die het ooit in een telefoon heeft gebruikt, dat zegt de Chinese geruchtenverspreider Digital Chat Station op Weibo. Volgens geruchten zou het om een accu gaan die meer dan 6000 mAh bedraagt, en dat is dus meer dan de 5.500 mAh van de Mi Max 3.

Foto van de Samsung Galaxy M21

De Samsung Galaxy M21 komt al met een 6000 mAh accu

Xiaomi 's vice president Cheng Cheng deelde recent op Chinese sociale media ook een foto waarbij hij vermeldde dat het om de belangrijkste vergadering van de dag gaat, en die zou gaan om de Mi 10-reeks. Volgens geruchten wil Xiaomi een zogenaamde Super Large Cup-versie van zijn Mi 10-vlaggenschip uitbrengen die met de grotere accu komt.

120 watt snelladen?

Eerder raakte bekend dat Xiaomi ook werkt aan een 120 watt snellader. Het bedrijf presenteerde vorig jaar ook zijn 100 watt snellaadtechnologie, maar we kregen voorlopig nog geen telefoon voor consumenten te zien die met zo'n groot vermogen kan opladen. Mogelijk moeten we daarvoor wachten tot volgende jaar wanneer de volgende generatie van chipsets van Qualcomm beschikbaar wordt, want die zouden 100 watt snelladen ondersteunen. Er is alvast meer bekend over de planning voor de Snapdragon 875, en daarover kan je hier meer lezen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk