Gerucht: opvolger NVIDIA Shield-tablet is geannuleerd

Gerucht: opvolger NVIDIA Shield-tablet is geannuleerd

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Shield

Zo'n twee jaar geleden presenteerde NVIDIA de Shield Tablet en later werd ook de K1-variant gepresenteerd, met onder andere minder intern geheugen en ook werd daar geen stylus bijgeleverd. Sindsdien was het wachten op een nieuwe variant en die leek er ook aan te komen, want in mei van dit jaar verscheen er informatie over een apparaat van NVIDIA met typenummer P2290W.

Dat device zou voorzien zijn van de nieuwe X1-chipset van de fabrikant, iets kleiner zijn dan zijn voorganger en 3GB werkgeheugen aan boord hebben, evenals 32GB intern geheugen. Dat die gegevens verschenen bij een keuringsinstantie hield niet automatisch in dat het apparaat ook daadwerkelijk uitgebracht zou gaan worden en dat gaat helaas ook niet meer gebeuren.

Sinds dat lek was het vrij stil, maar nu is er een 'dismissal request letter' verschenen, oftewel een online document waarin te lezen is dat het apparaat niet uitgebracht zal worden door NVIDIA. Een medewerker van het bedrijf noemt als reden voor het annuleren van de tablet 'zakelijke redenen', maar wat deze precies zijn, zijn in het document niet genoemd. Het kan te maken hebben met de markt, die steeds slechter wordt, want veel mensen zijn al voorzien van een tablet en hoeven geen nieuw en sneller model.

Zonde is het wel te noemen, want de NVIDIA Shield en K1-tablets zijn al lange tijd erg lastig tot niet te verkrijgen. Of het bedrijf nog wel plannen heeft om in de toekomst tablets uit te brengen is dan ook nog de vraag. Ook de eerste Tegra Note-tablet van NVIDIA stond bekend om zijn gamecapaciteiten en dat was ook het geval bij de Shield-tablets.

Bron: FCC

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk