Gerucht: Google werkt aan een opvolger van Google Glass

Gerucht: Google werkt aan een opvolger van Google Glass

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google is bezig met een nieuwe slimme bril als opvolger voor Google Glass. Het is de bedoeling dat de bril wordt ingezet voor augmented reality, waarbij er een virtuele laag over de echte wereld wordt geplaatst.

Google Glass

Weet je de slimme bril Google Glass nog? Toen deze hypermoderne gadget zo’n tien jaar geleden verscheen, was het echt een apparaat voor de early adopter. De rest van de wereld was vooral bang voor de camera erop en hun privacy. Mede hierdoor kwam het project niet echt van de grond.

Nu blijkt Google voornemens om een nieuwe Google Glass te maken, schrijft The New York Times. Google maakt het in samenwerking met North, een Canadees AR-bedrijf dat het vorig jaar overnam. Het idee is om een landkaart of een blauwdruk van een gebouw weer te geven met de bril op. Het heeft daarmee een iets andere augmented reality-functie dan de eerste bril.

Gerucht: Google werkt aan een opvolger van Google Glass

Slimme bril

Aan de andere kant kunnen we ons voorstellen dat de nieuwe bril wel een aantal mogelijkheden uit de eerste bril meeneemt, zoals de mogelijkheid om notificaties in beeld te zien. Het is echter de vraag of er weer een opvallende camera op wordt geplaatst. Hoewel er aan de andere kant inmiddels ook andere brillen met camera’s zijn verschenen, waar mensen minder problemen mee lijken te hebben: bijvoorbeeld Spectacles van Snapchat.

De camera werd toen ingezet om filmpjes en foto’s te maken in een soort first person perspectief zoals in de clip van Smack my Bitch Up van Prodigy, maar misschien zou de camera inmiddels door Google’s kunstmatige intelligentie-mogelijkheden wel kunnen helpen bepaalde dingen te identificeren als een soort Google Lens.

Gerelateerde artikelen

Metaverse of Googleverse?

Uiteraard is het ook de vraag of Google met deze bril wil helpen aan een toegangsmogelijkheid tot de Metaverse waarmee Facebook/Meta nu bezig is, want het zou ook met een eigen augmented realityproject bezig zijn.

Zie jij het zitten om met een slimme bril op je neus te lopen? Laat je reactie achter onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk