Gebruikers melden reclame in het standaard toetsenbord van de HTC 10

Gebruikers melden reclame in het standaard toetsenbord van de HTC 10

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

HTC en reclame

HTC is geen onbekende met het inzetten van reclame op hun toestellen. Een snelle duik in de archieven van Androidworld levert al een paar artikelen op. Zo kreeg HTC Sense in de nieuwsfeed al advertenties tussen het nieuws door, en vervolgens toonde HTC reclame in Blinkfeed, naast het homescherm.

Nu verschijnen er meldingen van verschillende mensen op zowel reddit als op het HTC 10 forum van Tweakers die reclame bovenin hun toetsenbord zien verschijnen. De eerste meldingen kwamen dit weekeinde binnen, dus het tonen van advertenties is nog maar net begonnen.

Het standaard toetsenbord op de HTC 10 is Touchpal. Het is niet duidelijk of Touchpal de advertenties heeft gestart, of dat HTC hierom heeft gevraagd. Als HTC niet blij met de advertenties is, kan het Touchpal vragen om hiermee te stoppen, of over te stappen naar een ander toetsenbord.

Het is niet duidelijk op welke data de advertenties zijn gebaseerd. Het zou kunnen dat adverteerders binnen krijgen wat je precies typt, en hierop de advertenties aanpassen. De advertenties zelf zijn afkomstig van Google Adwords, zo meldt Tweakers.

Er is vooralsnog geen manier gevonden om de reclame uit te schakelen in Touchpal. Je kan zelf ook een ander toetsenbord installeren op je HTC 10. Denk aan Gboard, het toetsenbord van Google, of aan het bekende Swiftkey. Deze toetsenborden zijn gratis te downloaden en bevatten geen advertenties. Ook kan je deze als standaard toetsenbord instellen, zodat je geen last meer hebt van reclames in Touchpal. Hopelijk laat HTC snel weten wat de bedoeling van deze reclames is en welke data er wordt verzameld, want gebruikers zijn logischerwijze niet blij met de verandering.

Update 17-7: HTC heeft laten weten dat de toevoeging van de reclame 'per ongeluk' was, en door toedoen van Touchpal werd geactiveerd. De advertenties zullen zo snel mogelijk worden weggehaald.

Bron: Tweakers

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk