Samsung Galaxy S10 en S10 Plus-update verbetert vingerafdrukscanner

Samsung Galaxy S10 en S10 Plus-update verbetert vingerafdrukscanner

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Ultrasone scanner

De nieuwe ultrasone technologie zou het herkennen van vingerafdrukken sneller en veiliger moeten maken maar hierover waren overduidelijk nog wat grote twijfels bij zowel Samsung als zijn gebruikers. De Galaxy S10- en S10 Plus-gebruikers hebben sinds de lancering hun frustraties geuit over de tegenvallende responsiviteit van de scanner. Tussen het tikken op het scherm en het ontgrendelen ervan zou teveel tijd zitten.

Met de nieuwe update zou deze ervaring aanzienlijk verbeterd moeten worden. Er is helaas geen manier om de software-update handmatig te pushen, zoals dat wel kan bij een firmware-update. Het gaat hier om een server-side release, waardoor je zal moeten wachten tot de upgrade jou bereikt. De update is al op enkele Nederlandse toestellen gespot, blijkt uit verschillende berichtgevingen hierover. Er zijn ook enkele meldingen geweest over het verschijnen van de update op eenheden in Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Samsung Galaxy S10 vingerafdruk update

Onveilig

Volgens een test is het mogelijk om de sensor voor de gek te houden met slechts een foto van een vingerafdruk en een 3D-printer, waardoor de belofte van een hoger veiligheidsgehalte op losse schroeven komt te staan. Samsung heeft hier nog geen reactie op gegeven en het is niet bekend of de update dit probleem oplost.

Hoewel deze methode om iemand zijn telefoon te ontgrendelen in eerste instantie niet echt klinkt als een serieuze bedreiging, blijkt de tester dit te hebben gedaan in slechts minuten tijd. Door een foto te maken van een vingerafdruk, waarvan er genoeg zitten op je telefoon, en deze vervolgens om te zetten in een 3D-model en die vervolgens uit te printen, kan iemand gemakkelijk toegang krijgen tot je telefoon. Dit klinkt misschien als veel moeite voor het ontgrendelen van iemands telefoon, maar wanneer een persoon zijn bankrekeningen beveiligd heeft met een vingerafdruk, maakt dit de moeite meer dan waard voor criminelen.

Samsung Galaxy S10 vingerafdruk

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk