Google: besturingssysteem Fuchsia staat los van Android en is experimenteel

Google: besturingssysteem Fuchsia staat los van Android en is experimenteel

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Fuchsia staat los van Android

De afgelopen tijd hebben we de naam Fuchsia regelmatig langs zien komen. We weten, van de omschrijving van de projectpagina van Fuchsia, wat het project is: 'een besturingssysteem voor moderne smartphones en moderne computers'. Dat roept echter vragen op, aangezien Google met Android en Chrome OS al besturingssystemen heeft voor deze apparaten.

Tijdens de Android Fireside Chat werd een vraag gesteld aan Google-medewerkers over Fuchsia en Dave Burke, de VP Engineering van Android, gaf hier antwoord op. Burke maakte duidelijk dat Fuchsia een experimenteel project is, zoals Google er zoveel intern heeft, dat wordt ontwikkeld door 'slimme mensen'. Bij het beantwoorden van de vraag geeft hij aan dat hij erg benieuwd is naar wat er uitkomt, maar dat het project losstaat van Android.

Volgens Burke staat Fuchsia nog in de kinderschoenen en verandert het project nog voortdurend. Geïnteresseerden kunnen daarbij meekijken omdat het project open source is. Meer informatie geeft hij niet over Fuchsia en wat het doel van het project nu precies is.

Het lijkt er op dat Fuchsia een modern besturingssysteem moet worden dat vanaf de grond is opgebouwd om te voldoen aan hedendaagse eisen. Bij een project als Android, waarbij het noodzakelijk is dat compatibiliteit met oudere versies blijft, is dat niet mogelijk. Of Fuchsia daarbij daadwerkelijk zal worden gelanceerd als nieuw besturingssysteem of dat lessen die getrokken worden uit de ontwikkeling toegepast zullen worden in toekomstige versies van Android, is dus ook nog niet bekend.

Fuchsia-fragment begint op 10:31:17.

Meer Fuchsia

Vanaf het moment dat Google het bedrijf achter Android overnam, heeft het jaren geduurd voordat we de eerste smartphones met Android op de markt zagen verschijnen. Bij Fuchsia zal het wellicht niet zo lang duren, maar het project staat nog wel in de kinderschoenen. Het verschil tussen Fuchsia en Android in het beginstadium is dat de ontwikkeling van Fuchsia min of meer in het openbaar plaatsvindt en de broncode van Fuchsia nu al in te zien is voor ontwikkelaars. Hierdoor zullen we sneller een idee hebben van wat er gaat gebeuren met Fuchsia.

Via: Android Police

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk