'Facebook-ceo Mark Zuckerberg gebruikt Signal'

'Facebook-ceo Mark Zuckerberg gebruikt Signal'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Gevoelige gegevens van meer dan 500 miljoen Facebook-gebruikers zijn op een hackersforum opgedoken vorige week, waaronder ook het telefoonnummer van de CEO van Facebook, Mark Zuckerberg.

Datalek Facebook

Enkele dagen geleden werd onthuld dat telefoonnummers en andere gegevens van 533 miljoen Facebook-gebruikers waren gelekt op een hackersforum. De grote hoeveelheid aan gegevens is mogelijk verkregen via een kwetsbaarheid uit 2019 die sindsdien is aangepakt door Facebook. Nu blijkt ook dat het telefoonnummer van mede-oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, in het datalek te vinden was.

Gerelateerde artikelen

Beveiligingsonderzoeker Dave Walker van India Today heeft via het nummer van Zuckerberg ontdekt dat hij de chatapp Signal gebruikt. Dat is opmerkelijk omdat Zuckerberg eigenaar is van WhatsApp en Messenger, twee grote en minder privacyvriendelijke concurrenten van Signal.

Het zou heel goed mogelijk kunnen zijn dat de Zuckerberg Signal gebruikt om te zien wat de concurrentie doet. Een andere zeer voor de hand liggende reden zou kunnen zijn dat Zuckerberg Signal gebruikt simpelweg omdat deze chatapp veel veiliger is. Hoe dan ook, volgens de beveiligingsonderzoeker heeft Zuckerberg zijn Signal-account al gesloten.

Gerelateerde artikelen

Wil je meer weten over de verschillen en overeenkomsten tussen de belangrijkste chatapps? Hier ontdek je een grote vergelijking van WhatsApp, Signal, Facebook Messenger, en Telegram. Ben je er al uit? Laat dan in de reacties weten welke chatapp jouw voorkeur heeft.

Signal: privéberichtenapp

Signal: privéberichtenapp

Signal is een privacyvriendelijke chat-app waarvan de code volledig open-source is beschikbaar gemaakt. De berichtendienst verzamelt geen gegevens van gebruikers en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk