Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

 • Ghostbusters World

Trending smartphones
 • Microsoft Surface Duo

 • OnePlus 7T Pro

 • Nokia 7.2

 • Xiaomi Mi 9T Pro

 • Samsung Galaxy Note 10 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Onzekere toekomst

Essential geeft AMA op Reddit: dit zijn de interessantste vragen die beantwoord werden

· 20 september 2018

Essential heeft op Reddit een AMA gegeven waarin gebruikers vragen konden stellen aan de medewerkers van het bedrijf. Hieronder hebben we de interessantste stukken op een rijtje gezet. Gevoelige vragen werden gemeden.

Snelle Android Pie-update

Essential gaat door moeilijke tijden. Het smartphone-bedrijf van CEO Andy Rubin staat er financieel niet sterk voor en onderzoekt eventueel een geschikte overnemer. Anderzijds probeert het bedrijf ook koste wat het kost om zijn gebruikers tevreden te houden. Zo was het de eerste om kort na Google om zijn telefoon te updaten naar Android Pie.

Drie vertegenwoordigers van het bedrijf waren op een Ask Me Anything (AMA) op de sociale nieuwssite Reddit aanwezig om vragen te beantwoorden over het bedrijf. Opvallend is dat gevoelige vragen over de toekomst van het bedrijf of de opvolger van dePH-1 werden gemeden.

In een vraag werd gesteld hoe Essential erin geslaagd is om Android Pie zo snel naar zijn PH-1-telefoon te brengen. Volgens het bedrijf had Essential twee weken de tijd om de OTA-update voor te bereiden alvorens hij live zou gaan bij de Google Pixels. Door zijn gemotiveerde team van ontwikkelaars is het bedrijf er naar eigen zeggen in geslaagd om de update snel voor te bereiden. Gedurende die weken werden versies van de Pie-update ook intens getest door de telefoons van de eigen werknemers en fouten werden meteen verholpen. 

Essential Phone

Audio Adapter HD

Een andere vraag ging over Essential's Audio Adapter HD, dat is een module voor de telefoon die een kwalitatieve Digital to Analog Converter (DAC) naar het toestel brengt. De Essential Phone PH-1 heeft zelf geen hoofdtelefoonaansluiting, en met de module - die nog in ontwikkeling is - zou hij dat wel krijgen, inclusief beter geluid. Het accessoire werd aangekondigd met de lancering van de telefoon, maar is nog altijd niet op de markt verschenen. Een gebruiker vroeg of er meer informatie is over de release van het product. Volgens Essential is het product bijna klaar om gelanceerd te worden en wacht het nog op groen licht van de regulators. Zo'n certificatie kan tot zes weken duren, en daarna kan de Audio Adapter HD op de markt komen. 

Op Reddit werd ook gevraagd of de Essential PH-1 deel zal uitmaken van het Digital Wellbeing-programma van Google. Dat is een dashboard in de instellingen van je telefoon waarmee je je dagelijkse smartphone-gebruik kan monitoren. Je krijgt te zien welke apps je het meeste gebruikt en je kan jezelf limieten opleggen ten voordele van je digitale welzijn. Volgens Essential beperkt Google het testpubliek van de dienst op dit moment tot Pixel-gebruikers, maar het bedrijf verwacht dat Google het in de toekomst ook voor andere toestellen zal openstellen. 

Digital Wellbeing update

Dit is Digital Wellbeing op de Google Pixel 2

Toekomst onzeker

Een andere vraag ging over een mogelijke inruilactie. Een gebruiker vroeg aan de Essential-medewerkers of er een actie zou komen waarmee je je oude Essential-telefoon kan inruilen voor een nieuw model. Eerder is bekend geraakt dat het bedrijf voorlopig de ontwikkeling van een opvolger voor zijn telefoon heeft stilgelegd, Dat gebeurde omwille van de financiële moeilijkheden waar Essential mee zit. Als antwoord kreeg de Reddit-gebruiker slechts te horen dat het een leuke suggestie is, en dat het bedrijf een dergelijke actie besproken heeft.

 

Screenshot Reddit Essential

Het  is erg opvallend dat Essential duidelijk gevoelige vragen heeft vermeden in de AMA. Verschillende gebruikers hebben geprobeerd om meer te weten te komen over de toekomstplannen van het bedrijf en de opvolger van de PH-1, maar geen enkele vraag kon rekenen op een antwoord. De kans is natuurlijk erg groot dat de medewerkers die vragen beantwoordden zelf geen antwoord op de vraag konden bieden. CEO Mark Rubin zei in mei nog in een e-mail aan zijn werknemers: "Niemand (mijzelf inclusief) weet op dit moment wat het beste is voor het bedrijf."

Wat denk jij over de Essential Phone PH-1, en verwacht jij dat het goed komt met het bedrijf?

Via: Android Authority

De nieuwste artikelen over Essential Phone PH-1

'Essential test opvolger van Essential Phone PH-1 met eigen spraakassistent'

Android 10 Q Easter Egg verschijnt op de Essential Phone

Essential hint naar lancering nieuwe telefoon in teaser van CEO Andy Rubin

Deze Android-smartphones doen mee aan het Android Q-bètaprogramma

De laatste Essential Phone is verkocht, komt er ooit een opvolger?

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (11)
Bezig met laden van reacties...