Huh? Met een emoji-bericht laat je alle Android-apps crashen, waaronder WhatsApp

Huh? Met een emoji-bericht laat je alle Android-apps crashen, waaronder WhatsApp

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Emoji-bericht crash

We versturen dagelijks talloze emoji. Toch kan schijn bedriegen. In een net ontdekt speciaal bericht met een simpel hartje, regenboog of gewoon een zwart rondje zitten namelijk duizenden tekens verborgen. Stuur een dergelijk bericht naar iemand toe, en er zal nog niks gebeuren. Zodra die persoon of jijzelf de emoticon echter aanraakt zal elke Android-applicatie meteen crashen. Dit is ook het geval in WhatsApp, zoals je hieronder kunt zien. Voor de duidelijkheid: dit is dus niet hetzelfde als een normale emoticon versturen. Je moet het speciale bericht kopiëren en plakken om een applicatie te laten crashen.

screenshot van WhatsApp Emoji bugOnder de ogenschijnlijke normale emoji zit een onzichtbaar gedeelte. Deze bestaat uit talloze tekens die Unicode - een standaard voor het weergeven van tekens - gebruikt om te bepalen of een tekst van links naar rechts of van rechts naar links moet worden weergegeven. Dit is van belang voor bijvoorbeeld talen als Hebreews of Arabisch.

Er is niks mis met deze tekens an sich. Wat er echter nu gebeurt is dat er tweeduizend tekens zeggen dat de tekst elke keer in een andere richting moet worden weergegeven. Dit gebeurt zo snel dat de achterliggende code van Android dit niet aankan, en crasht. Hierdoor zal de betreffende app ook crashen. Het aparte is dat Android het weergeven van dergelijke berichten zonder moeite kan doen, maar zodra een gebruiker erop drukt de app crasht. Je kan diverse emoji gebruiken om de tekens te verschuilen: een zwart rondje, een regenboog, een hartje, een pistool, et cetera.

Gelukkig is de bug vrij onschuldig, naast dat elke app kan crashen. Er gaat geen data verloren, je hele telefoon loopt niet vast, en je kan de app nadat je deze hebt gesloten algauw weer openen. Dergelijke bugs zijn eerder voorgekomen: zo was er in begin 2016 een speciale link die allerlei apparaten liet crashen.

Er is nog geen fix voor het probleem beschikbaar. Google zal zo snel mogelijk een update uitrollen om deze bug te herstellen. Tot die tijd is het verstandig om geen emoji aan te raken in welke app dan ook! Al is het wel handig om vrienden mee te plagen, maar we willen je niet op ideeën brengen...

Via: Android Police

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk