'Dit is de iPhone 8 waar Android het tegen op moet nemen'

'Dit is de iPhone 8 waar Android het tegen op moet nemen'

iPhone 8 

De welbekende Evan Blass heeft een afbeelding van de vermoedelijke iPhone 8 in een case naar buiten gebracht. Op de afbeelding zien we hele dunne schermranden en een indrukwekkende screen-to-body-ratio. De dunne schermranden waren voor Android voor het eerst zichtbaar was op de Xiaomi Mi Mix, de LG G6 en de Samsung Galaxy S8. Ook fabrikanten als Maze, Sharp en Essential gaan al voor 'randloze' schermen. De iPhone 8 zal het eerste Apple-device worden met erg dunne schermranden.

Afbeelding van de vermoedelijke iPhone 8

Het zogenaamde edge-to-edge-scherm op de afbeelding hierboven is voor Android dus een bekend fenomeen. Dit scherm en de dunne schermranden zorgen er ook voor dat de bekende fysieke homeknop ontbreekt en vermoedelijk helemaal zal verdwijnen, net als bij de Samsung Galaxy S8. Bij deze laatste is de homeknop een onscreen-navigatieknop geworden. Bij de iPhone 8 zal de homeknop waarschijnlijk vervangen worden door gezichtsherkenning. Er is op de afbeelding ook een kleine uitsparing overgebleven voor de camera en sensoren. Bij het zien van deze iPhone 8 met case moesten we meteen denken aan de smartphone van Andy Rubin, de Essential Phone.

Ook de Samsung Galaxy S8 heeft geen fysieke homeknop meer

Essential Phone

Er zijn ook al wat vermoedelijke specificaties opgedoken. Zo zou de iPhone 8 een glazen behuizing met een aluminium frame krijgen dat draadloos opladen mogelijk maakt. Daarnaast zou het toestel volgens benchmarkresultaten erg snel zijn en twee camera's op de achterzijde hebben. De camera's kunnen 4K-video opnemen, de camera voor zou dit ook kunnen. De beelden worden met een framerate van 60 fps opgenomen, wat vooral van pas zou komen voor augmented reality. HTC rolt momenteel ook een update voor de HTC U11 uit, die 60 FPS video-opnames mogelijk maakt.

Het OLED-scherm zou 5,8 inch groot zijn, maar feitelijk 5,1 inch tot 5,2 inch groot zijn omdat een deel langs de zijkanten loopt. De techniek om de vingerafdrukscanner in het scherm te integreren is voor zowel Samsung als voor Apple nog een brug te ver. Samsung kreeg dit ook niet voor elkaar bij de Galaxy S8 en verplaatste hem naar de achterzijde. Bij de Note 8 zal dit ook het geval zijn. Apple doet dit waarschijnlijk niet en vervangt het door 3D-gezichtsherkenning. Deze functie zou zelfs werken als het toestel op tafel ligt.

Hevige concurrentie op komst

Als de afbeelding klopt, dan heeft Apple een prima prestatie neergezet voor wat betreft dunne schermranden. De overige vermoedelijke specificaties zijn ook niet mis. Wat ons betreft hebben we met de iPhone 8 een geduchte concurrent erbij.

Lees alles over de iPhone 8 bij onze vrienden van iCulture.

De iPhone 8 wordt samen met de iPhone 7s en iPhone 7s Plus in september verwacht en in het derde kwartaal op de markt komen. In dit kwartaal komen ook de Samsung Galaxy Note 8, de LG V30, de Huawei Mate 10, de Nokia 8 en de nieuwe Pixel-toestellen op de markt.

Bron: iCulture, Twitter

Lees meer over:
iOS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties